Digiajan insinööritoimisto valittiin vuoden ohjelmistoyritykseksi

Suomen ohjelmistoalan tärkeimmän palkinnon saa tänä vuonna helsinkiläinen Nitor. Yritys määrittelee  itsensä digitaaliseksi insinööritoimistoksi, joka rakentaa asiakkaiden kriittisiä liiketoiminnan järjestelmiä. Kuvasssa palkintoa jakamassa Nitorin vetäjälle Mikko Vilmille ohjelmistojärjestön toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Tämän vuoden voittaja liittyy samalla arvostettuun joukkoon. Viime vuonna Vuoden Ohjelmistoyrittäjäksi valittiin Kristo Ovaska, kun ensimmäinen Vuoden Ohjelmistoyrittäjä oli vuonna 1999 Risto Siilasmaa ja siinä välissä palkinnon on pokannut monta muutakin alan suomalaismenestyjää.

Nitor on kasvanut komeasti softa-alan huippukireässä kilpailussa Menestyksen takana ovat tyytyväiset työntekijät, joiden laadukas kädenjälki on pitänyt yli 100 miljoonan euron liikevaihtoa tekevät asiakkaat tyytyväisinä.

”On suuri kunnia saada ottaa vastaan tällainen tunnustus. Lista aiemmista voittajista on todella vakuuttava ja merkityksellinen suomalaisen yrityselämän kannalta laajemminkin”, kiittää Nitorin vetäjä Matti Vilmi.

Vuoden ohjelmistoyrittäjän valitsivat yhdessä Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallitus ja Alma Talentin Talouselämä-lehti. Palkinnon luovutti Nitorin toimitusjohtaja Mikko Vilmille Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Ensimmäistä kertaa myös vuoden digipalvelu-palkinto

Suomen digitalisoituminen on saanut uuden tärkeän virstanpylvään. Ensimmäisen vuoden digipalvelu-palkinnon  sai osakseen kevytyrittämisen nettipalvelu Ukko.fi. Palvelun perustajatiimin muodostivat Ukko Kumpulainen sekä Olli Kopakkala, Antti Turpeinen ja Marko Yli-Paavola.

”Yhteiskunnan digitalisaatio on kovassa vauhdissa, ja haluamme nostaa valinnalla merkittäviä kansallisia digipalveluita nyt ja tulevaisuudessa esille”, sanoi Ukko.fi:lle palkinnon luovuttanut verkkoteollisuuden konkari ja Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksen jäsen Tuomo Luoma.

’Samalla viesti meiltä yhteiskunnan suuntaan on, ettei julkisen puolen tarvitse tehdä kaikkea itse”, hän painotti.

Päivitetty