Nokian säätiö antoi tunnustusta suositulle tekoälykurssille

Nokian säätiö on myöntänyt vuoden 2019 tunnustuspalkinnon ilmaiselle tekoälyn perusteisiin keskittyvälle Elements of AI -verkkokurssille ja sen kuvan kehittäjille Hanna Hagströmille ja Teemu Roosille. Palkittuun kurssiin on osallistunut yli 220 000 henkilöä 110 maasta.

Nokia Säätiön palkinnon saajia ovat Reaktorin teköälyliiketoiminnan johtaja Hanna Hagström ja Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen apulaisprofessori Teemu Roos, joka toimii myös tekoälykoulutuksen johtajana Suomen tekoälykeskuksessa (Finnish Center for Artificial Intelligence, FCAI).

’’Johtamalla verkkokurssin kehitystä ja toimintaa Hagström ja Roos ovat luoneet kansainvälisesti kilpailukykyisen oppimisympäristön Suomeen”, sanoi Nokia Säätiön hallituksen puheenjohtaja Timo Ali-Vehmas.

Nokia säätiön mukaan voittaja  on esimerkki parhaiden käytäntöjen hyödyntämisestä yliopistojen ja yksityisen sektorin välisessä yhteistyössä tieteellisen kehityksen ja koulutuksen edistämiseksi.

Nokia Säätiön tarkoituksena on tieto- ja teletekniikan tieteellisen kehittämisen tukeminen sekä alan opetustoiminnan edistäminen Suomessa. Säätiö myöntää avustuksia, apurahoja ja tunnustuspalkintoja näiden alueiden tutkimiseen.

Kuluvana vuonna säätiö on jakanut apurahoina ja tunnustuspalkintoina yli 300 000 euroa. Kaikkiaan Nokia Säätiö on jakanut yli 1700 apurahaa 24-vuotisen olemassaolonsa aikana. Säätiö perustettiin Nokian aloitteesta vuonna 1995.

Kuva: Palkinnot jaettiin torstaina 28.11.2019 Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa.  Kuvassa palkitut (vasemmalta) Teemu Roos ja Hanna Hagström sekä Nokia Säätiön Sari Baldauf ja Timo Ali-Vehmas