Qualcommin 765-uutuuspiiri Nokian tulevaan 5G-kännykkään

Qualcommin 5G-modeemin sisältävä järjestelmäpiiri 765 tulee HMD Globalin ensimmäiseen Nokia 5G-kännykkään. HMD:n tuotevastaava Juho Sarvikas kertoi eilen Havaijin Snapdragon-tilaisuudessa ensimmäisiä tietoja tulevan uutuuden tekniikoista.

Qualcommin uuden eilen julkistettu 765 sisältää Arm-pohjaisen Snapdragon-ratkaisun lisäksi integroidun 5G-osuuden. Sen luvataan tarjoavan nykyisen 5G:n NSA- kuin tulevan SA-verkkojen tuen alle kuuden gigahertsin ja myös millimetritaajuuksille.

Nokia-merkin kännyköitä markkinoiva HMD Global lupasi jo Berliinin IFA-messuilla esittelevänsä 5G-puhelimen ensi vuoden alkupuolella.

Qualcommin Hawajin Snapdragon Qualcomm Snapdragon Tech Summit -tapahtumassa HMD:n tuotevastaava Juho Sarvikas tarjosi hahmokuvan ja perustiedot tulevasta puhelimesta.

’’Tavoitteemme on tuoda ensi vuonna Qualcommin Snapdragon 765 -mobiilialustalla edullinen, mutta samalla korkealaatuinen 5G-ratkaisu NSA- ja SA-verkoihin”, kommentoi HMD Globalin Sarvikas.

Qualcommin 765 -järjestelmäpiirin lisäksi tuleva Nokia 5G:een tulee PureDisplay-näyttö ja Zeissin kanssa kehitetyt linssi- ja kameraosuudet. HMD Globalin lisäksi myös muut valmistaja, Xiami, Oppo ja Motorola kertoivat elisessä tilaisuudessa 5G-kännykkäsuunnitelmistaan.

Snapdragon-tilaisuudessa Qaulcomm esitteli myös 865-alustan, joka sisältää myös Snapdragon X55 Modem-RF -osuuden.

Lisää: Qualcommin Havaijin tapahtuman sivut videolähetyksineen (LINKKI) ja Qualcommin 5G-tuoteblogi (LINKKI).