Jo satoja 5G-tukiasemia pääkaupunkiseudulla

Elisa avasi kaupallisen 5G-verkon vuoden alusta Helsingissä ja siitä lähtien laajentanut verkkoa eri puolille pääkaupunkiseutua. Verkko on pian yksi Euroopan laajimmista, kun Vantaan ja Espoon 5G-verkot avautuivat syksyn 2019 aikana.

Elisan lisäksi Helsingin kaupunki on asettanut strategiseksi tavoitteekseen olla maailman toimivin kaupunki, jossa modernit mobiiliverkot ovat avainasemassa. Siihen tarvitaan erittäin tiivis tukiasemaverkko, jos mielitään tarjota uudenlaista kattavuutta.

Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila ja heinäkuussa 2019 ensimmäisen Elisan 5G ZTE-puhelimen hankkinut Harri Hellström. (LISÄÄ).

’’Tukiasemia alueella on satoja. Enää emme puhu vain pistemäisestä verkosta, vaan esimerkiksi Helsingin kantakaupungin alue on jo miltei kokonaan Elisan 5G-peiton alla, kehuu Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

Elisa toi ensimmäisenä operaattorina myyntiin 5G-päätelaitteet ja -liittymät keväällä 2019. Sen jälkeen 5G-kehitys on ottanut suuria harppauksia eteenpäin niin kuluttajien kuin yritystenkin näkökulmasta. Myös suomalaiset yritykset ovat eturintamassa koko maailmassa ottamassa käyttöön 5G:n mahdollisuuksia.

”Teettämämme tutkimuksen mukaan suomalaiset yritykset näkevät 5G:n kilpailuetuna. Tämä näkyy muun muassa kiinnostuksena erilaisia 5G-palveluita ja niiden kehittämistä kohtaan’’, sanoo Elisan yritysasiakasyksikön johtaja Timo Katajisto.

Elisa on avannut 5G-verkot tähän mennessä Helsinkiin, Espooseen, Tampereelle, Vantaalle, Ouluun, Turkuun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Kouvolaan ja Seinäjoelle.

Lisää: 3.12.2019 Elisan 5G-verkko laajenee Espoossa (LINKKI) ja muut 5G-verkkoja käsitelleet uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Kuvituskuva: Elisa Slush-tapahtumassa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta