Bosch tähtää seuraavan sukupolven älylaseihin

Boschin anturiyritys Sensortec on tuomassa tarjolle uudenlaisen optisen Light Drive -ratkaisun tulevaisuuden älylaseihin. Uuden tekniikan avulla kuva heijastetaan suoraan käyttäjän silmiin. Uuden älysilmikon käyttökohteita ovat esimerkiksi liikenteen, kaupan ja opetuksen sovellukset.

Tammikuun Las Vegasin kulutuselektroniikkamessuilla demottava Bosch Smartglasses Light Drive -moduuli on kokonaisratkaisu, joka koostuu MEMS-peileistä, optisista elementeistä, antureista ja prosessorista. Perustana ovat MEMS-pohjainen älyanturi BHI260, ilmanpaineanturi BMP388 ja BMM150-magneettimittari.

Boschin viestinnän mukaan projisoitu korkearesoluutioinen kuva on terävä, kirkas ja yksityinen. Adaptiivisen kirkkaussäädön ja suuren maksimikirkkauden ansiosta projisoitu kuva on mahdollista saada näkymään jopa kirkkaassa auringonvalossa.

Uutuusmoduuli BML500P sisältää MEMS-pohjaisen kollimoidun valoskannerin sekä holografisen optisen elementin (HOE). Holografinen optiikka pystyy ohjaamaan valonsäteen maalaamaan suoraan ihmisen verkkokalvon kuvan, joka on aina tarkennettuna.

Moduulin on kilpaileviin ratkaisuihin nähden varsin pienikokoinen ja kevyt. Moduuli painaa alle kymmenen grammaa ja on kahdeksan millimetriä paksu.

Silmälaseissa koko moduulin pituus on 45-75 mm ja leveys 5-10 mm. Moduuli voidaan toteuttaa erilaisilla leveys- ja korkeusmitoilla tarpeen mukaan. Moduuli voidaan käyttää myös normaalien kaarevien ja korjaavien linssien kanssa.

”Älylasien Light Drive -ratkaisu on markkinoiden pienin ja kevein tuote, mikä mahdollistaa lähes minkä tahansa normaalien lasien muuttamisen älylaseiksi”, kertoo Bosch Sensortecin toimitusjohtaja, Stefan Finkbeiner .

Smartglasses Light Drive -ratkaisu tulee saataville suuremmissa määrin vasta vuonna 2021. Ensimmäisen kerran demolaitteisiin voi tutustua tammikuun 7.-10 päivä Las Vegasin CES2020-kulutuselektroniikkamessuilla.

Lisää: Bosch Sensortec (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja esittelyvideo potentiaalisista käyttökohteista (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/