Raportti: Mobiiliala lähtee mukaan ilmastotalkoisiin

Mobiiliteknologian avulla voidaan vaikuttaa päästöjen vähentämiseen tehokkaasti, kertoo  tuore mobiilialan GSMA:n selvitys. Madridin YK:n ilmastokonferenssin aikaan julkaistun raportin mukaan mobiiliteknologia voi auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä jopa kymmenkertaisesti verrattuna toimialan itsensä jättämään hiilijalanjälkeen.

Mobiilioperaattoreiden GSMA-järjestön mukaan suurin osa mobiiliteknologian avulla vähentyneistä päästöistä johtuu juuri energian- ja polttoaineenkulutuksen huomattavista vähennyksistä.

Vuonna 2018 mobiiliteknologiat, kuten M2M (machine-to-machine) ja IoT (esineiden internet), mahdollistivat jopa 1,44 miljardin megawattitunnin energiansäästön sekä 521 miljardin litran polttoainesäästön maailmanlaajuisesti.

Mobiilioperaattoreilla on menossa jo merkittäviä ympäristön säästöhankkeita. Esimerkiksi Telia julkisti jo viime keväänä oma varsin kunnianhimoiset ympäristön säästötavoitteensa.

Lisää: GSMA-järjestön ilmastoselvitys (LINKKI, pdf)

Kuvituskuva: Shutterstock