Sähkökäyttöinen tyhjiötarrain sopii pienrobotteihin

Tanskalaisen OnRobotin uutuus on kompakti ja mukautuva sähkökäyttöinen VGC10-tyhjiötarrain, joka sopii käytettäväksi esimerkiksi ahtaissa tuotantotiloissa. Uutuus on aiempaa versiota pienikokoisempi ja kevyempi.

OnRobotin uusi VG10 -tyhjiötarrain on omimmillaan ahtaissa käyttökohteissa sekä pienen kokoluokan robottivarsien yhteydessä. Se selviytyy 15 kg:n (35 lb) hyötykuorman käsittelystä.

Uuteen tarraimeen on tarjolla valikoima vaihdettavia imukuppipäitä (kuvassa), ja siihen voi lisätä ja vaihtaa varsia käyttökohteen erityisvaatimusten mukaan.

VGC10 voi tarttua kaikenlaisiin pieniin, moniulotteisiin ja painaviinkin kappaleisiin ja siirtää niitä jopa pienemälle kuormalle mitoitettuun robottivarteen liitettynä.

VGC10:ssä on kaksi toisistaan riippumatonta ilmakanavaa, joten se voi toimia myös kaksoistarraimena, joka poimii ja vapauttaa kappaleita samassa työvaiheessa. Tämä lisää tehokkuutta ja lyhentää syklin kestoa. Lisäksi tarrainta voidaan käyttää yhdelläkin ilmakanavalla tarraintehon parantamiseksi.

Sähkökäyttöinen tarrain ei vaadi kompressoria tai erillistä ilmansyöttöä. Ratkaisu vähentää ilman kompressointiin liittyviä kustannuksia, melua, tilan tarvetta ja kunnossapitokustannuksia sekä helpottaa tarraimen käyttöönottoa ja siirtämistä.

Tarraimen sulautettu ohjelmisto on saatavilla OnRobotin One System Solution -alustan kautta, ja se nopeuttaa tarraimen käyttöönottoa ja käyttötarkoituksen muuttamista minkä tahansa yleisen yhteistyörobotin tai kevyen teollisuusrobotin varsien yhteydessä.

Lisää: On Robot (LINKKI) ja  jakelijat Suomessa (LINKKI)