Siivousrobotti tulee työpariksi

Suomessa otettiin pari vuotta sitten Aalto-yliopistolla käyttöön toisen sukupolven siivousrobotti.  Katso videolta, miten robotti liikkuu yliopistolla. Nyt Palmia on testannut jo vuoden verran Kiilto-yhtiön toimittamaa siivousrobottia, joka työskentelee yhdellä latauksella kahdesta kolmeen tuntia.

’’Vastaava robotti on aiemmin ollut käytössä muun muassa Japanissa metroasemilla, Singaporessa lentokentällä ja Sveitsissä juna-asemilla. Suomessa sitä ei ole vielä nähty missään’’, sanoi Palmian ICT-kehittämisjohtaja Riku Moisio kokeilun alkaessa 2018 Uusiteknologia.fi:n uutisessa.

”Asiakaspalautteiden mukaan autonomiset yhdistelmäkoneet tekevät tasalaatuisesti siistiä jälkeä, käyttökohteisiin Euroopassa tutustunut Moisio kertoo. Siivousrobotti työskentelee yhdellä latauksella kahdesta kolmeen tuntia.

Palmia pyrkii testaamisella robotiikkaosaamisen kärkeen. ”Rakennamme Palmiaan vahvaa robottiosaamista siten, että ymmärrämme aidosti robotiikalla tuotettavan asiakashyödyn ja tiedämme, mihin tiloihin ne soveltuvat ja mihin eivät sovellu, arvioi  ICT-kehittämisjohtaja Moisio.

Palmialla ollaan testattu reilun vuoden ajan Kiillon maahantuomaa siivousrobottiarobottia erilaisissa ympäristöissä. Alustavien  kokemustemme mukaan siivousrobotti sopii parhaiten laajaan, esteettömään ympäristöön, jossa tapahtuu vähän muutoksia.

Kokeiltu robotti sopii hyvin esimerkiksi julkisten tilojen, kuten aulatilojen puhdistamiseen. Tarkempia tietoja Palmia lupaa kertoa myöhemmin projektin edetetessä.

Kuvituskuva: Palmian Aalto-yliopistolla testattu siivousrobottia (LINKKI, uutinen 24.8.2018), Palmian tiedote (LINKKI) ja video sivousrobotin toiminnasta (LINKKI).

Uutinen päivitetty