Tätä on 8K Ultra HD -television hyväksyntä

Korealainen LG kertoi ylittäneensä ensimmäisenä valmistajana yhdysvaltalaisen Consumer Technology Association -järjestön vaatimukset (CTA) 8K Ultra HD -televisioille. Katso lisää LG:n 8K-panelin tarkkuusdemosta Berliinin viime syyskuun IFA-messujen vertailuvideolta.

Televisiovalmistajat valmistautuvat 8K:n televisiomarkkinoihin. Korealaisvalmistajat Samsung ja LG ovat olleet aktiivisimpana. Ensi vuoden alun kulutuselektroniikan tapahtuma Las Vegasissa tulee tarjoamaan kaikkien isojen merkkien uusimmat 8K-televisiomallit.

Uuden ajan 8K Ultra HD -televisioruudut tuottavat neljä kertaa tarkempaa kuvaa kuin nykyiset 4K-televisiot ja jopa 16 kertaa tarkempaa kuvaa kuin muutaman vuoden takaiset HD-televisiot.

CTA-järjestön Ultra 8K-vaatimusten mukaan tarkkuus tulee 7680 x 4320 pikseliä ja väriavaruus 10-bittiä. Ruudun päivitys 24, 30 ja 60 kuvalla ja 50 Hz:n alueella myös 25 kuvaa.

8K-määritelmät perustuvat International Committee for Display Metrologyn asettamiin kynnysarvoihin. Contrast modulation -ominaisuuteen (CM) perustuvien mittausohjeiden mukaan resoluution täytyy olla vähintään 50 prosenttia CM-kynnysarvosta ja aktiivisia pikseleitä täytyy olla vähintään 33 miljoonaa, jotta resoluutio voidaan luokitella 8K Ultra HD:ksi.

Lisää: CTA-järjestön 8K Ultra -vaatimukset, syyskuu 2019 (LINKKI, pdf) ja 8K Ultra-tiedote (LINKKI), LG:n Ultra 8K -tiedote (LINKKI) ja 8K-nanocell-tietoa (LINKKI) sekä HDTVTestin IFA-video LG:n 8K-vertailudemosta Berliinin IFA2019-messuilta  (LINKKI, Youtube-video)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta