Uusi AI-heräämö rohkaisee tekoälyn käyttöön

Pirkanmaalla herätellään teollisuusyrityksiä kehittämään liiketoimintaa tekoälyn avulla. Uudenlaisen AI-heräämöhankkeen avulla on päästy jo ensimmäisiin konkreettisiin tekoälyratkaisuihin. Hankkeen takana on Pirkanmaan  maakuntahallitus ja konealan tutkimusyhteisö Dimecc.

AI-heräämössä rohkaistaan yrityksiä kiinnostumaan datasta, data-analytiikasta ja tekoälystä. Uusista tekoälytekniikoista tutustutaan erityisesti koneoppimiseen ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

”Monet pioneeriyritykset Suomessa ja Pirkanmaalla ovat jo kehittäneet dataan ja koneoppimiseen perustuvia menestystuotteita ja palveluita.  Näistä mahdollisuuksista on tärkeätä kertoa entistä laajemmalle yritysjoukolle”, kertoo AI-heräämö-hankkeen projektipäällikkö Arto Peltomaa. 

AI-heräämöön osallistuneiden pirkanmaalaisyritysten mukaan kiinnostus lähteä mukaan tekoälykehitykseen on lähtenyt asiakkaiden esiin nostamista muutostarpeista tai oman alan yleisen kehittymisen seuraamisesta vedetyistä johtopäätöksistä.

Tekoälykehityksen suurimpia ongelmia ovat toteuttavan osaamisen puuttuminen omasta yrityksestä, oikeiden yhteistyökumppanien löytäminen ja kehitysmahdollisuuksien aiheuttama runsaudenpula.

AI-heräämö suuntaa huomionsa erityisesti toimittaja- ja palveluyritysten sekä pk-sektorin kykyyn hyödyntää tekoälyä, koska niiden osaamisen kasvattamisesta hyötyvät myös muut yritykset.

AI-heräämön tilaisuuksia on järjestetty Pirkanmaalla Kangasalan, Sastamalan, Valkeakosken, Urjalan, Akaan, Viialan ja Tampereen yrityksille. Toimintaan on jo osallistunut kymmeniä yrityksiä useilta toimialoilta. Seuraava tapahtuma järjestetään 14. tammikuuta Ylöjärvellä ja siihen ovat tervetulleita kaikki pirkanmaalaisyritykset. Tilaisuus järjestetään yhdessä Ylöjärven Yrityspalvelun kanssa.

Lisätietoja: AI-heräämö (LINKKI) ja aiempi Uusiteknologian uutinen ”Teollisuuteen ajetaan uutta älyä”, 20.12.2019 (LINKKI).

Kuvituskuva: Dimecc

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta