Muutoksia heti vuoden alusta – tässä uudet radio- ja tv-kanavat ja taajuudet

Suomalaisten radiokanavien kuuluvuusalueisiin tulossa muutoksia vuoden 2020 alussa käynnistyvän radion uuden toimilupakauden myötä. FM-taajuudet ovat edelleen tärkeitä radiokuuntelun kannalta autoissa ja kodeissa, vaikka moni kuuntelee ohjelmia myös nettivälitteisesti. Tässä linkki päivittyviin asema- ja taajuuslistoihin. Myös uusiin HD-maksutelevisiokanaviin.

Moni kuuntelee ohjelmia jo nettivälitteisesti, mutta perinteinen FM-lähetys on pääasiallinen siirtotie radiokuuntelussa. Kuva: Tivoli Model One /Spotify.

Radion uuden toimilupakauden käynnistyessä 1.1.2020 radiokanavien kuuluvuusalueisiin tulee merkittäviä muutoksia radiotaajuuksien vaihtuessa radiokanavalta toiselle.

Muutokset koskevat vain osaa kaupallisia radiokanavia, eivätkä vaikuta esimerkiksi Ylen radiokanaviin.

Uusien kuuluvuusalueiden toteuttaminen edellyttää Digitalta merkittävän määrän teknisiä muutoksia, joita tehdään vuoden ensimmäisen viikon aikana 30.12.2019 alkaen.

Pääkaupunkiseudulla muutokset aloitetaan torstaina 2.1.2020 klo 12 alkaen. Muutoksien läpivientiaikana on kanavilla poikkeavaa sisältöä lähetysasemasta ja radiokanavasta riippuen. Lähetyksissä voi myös esiintyä lyhyitä katkoksia.

Lisää: Traficomin päivittyvä lista kaikista suomalaisista radioasemista  ja niiden lähetystaajuuksista (LINKKI)

Myös televisiokanavissa muutoksia

Myös Digitan antenni-tv-verkossa tehdään maksu-tv-palveluihin liittyviä muutostöitä 31.12.2019, sillä maksu-tv-palvelut siirtyvät Digitan verkossa HD-tasoisena 1.1.2020 alkaen. Muutostoitä tehdään tiistaina 31.12.2019 klo 9:30 alkaen.  Tästä kaikki  1.1.2020 voimaan tulevat maksu-tv-kanavat ja kanavapaikat (LINKKI).

Kuvituskuva: Digita

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/