CES2020 alkaa – Suomalaisyrityksen hurjat autonäytöt

Nokian vuosia sitten omistama Qt esittelee ensi viikolla alkavilla Las Vegasin kulutuselektroniikkamessuilla uusimmat HMI (Human-Machine-Interface) -käyttöliittymätekniikkansa. Aivan näin runsaita eivät autojen ohjaamot vielä ole, mutta robottiautojen tullessa jättikokoisille näytöille ja näyttöpinnoille tulee aivan uudenlaista käyttöä. Sitä tarjoaa myös messuilla oleva Canatu kosketusohjauskalvoineen.

Messuilla suomalaisyrityksen käyttöliittymäteknologiat ovat esillä maailman tunnetuiden brändien kuten Autodesk ja LG Electronics tuotteiden osastoilla sekä useiden kulutuselektroniikkamessuilla esillä olevien autovalmistajien digitaalisissa näytöissä.

Messuilla Qt haluaa havainnollistaa, kuinka sen ohjelmistokehitystyökalut pystyvät tarjoamaan entistä hienompia käyttäjäkokemuksia käyttäjilleen ja samanaikaisesti vauhdittamaan tuotantoprosessiaan.

Suomalaisyritys esittelee messuilla  Qt for Android Automotive OS HMI-ohjelmistokehitysalustaa, 2D / 3D -käyttöliittymät yhdessä uusimpien Qt Quick -päivitysten kanssa ja uusimpana Qt for MCUs – sulautettua järjestelmää mikrokontrollereille

Messuilla QT:n tuotteet ovat esillä johtavien puolijohdevalmistajien osastoilla, esimerkiksi  QT-pohjaisia LG Electronicsilla (webOS Auto Reference Platform), Renesasilla (Cockpit Reference Solution), STMicroelectronicsilla (Smart devices with Qt for STM32 family), NXP:llä (Smart Thermostat on Crossover MCUs) sekä Autodeskillä, Open Synergyllä, Siili-autolla ja German Autolabsilla.

QT:n lisäksi CES2020-messuilla on mukana 15 muutakin suomalaisyritystä, muun muassa autojen kosketusnäyttökalvoa valmistava Canatu sekä VTT, Tieto, Suunto, Firstbeat ja monia muita tekniikkayrityksiä kuten QuietOn, Valkee ja Flexound Augmented Audio. Tarjonta kattaa IoT-tekniikasta audioon ja puettavaan elektroniikkaan.

Nokia on esillä verkkotuotteineen Yhdysvaltain yrityksensä kautta.

Lisää: Consumer Electronics Show, Las Vegas, 7-10.1.2020 (LINKKI) ja QT:n CES2020-sivusto (LINKKI) sekä muut suomalaisyritykset CES2020-listalla (LINKKI).

Kuvituskuva: QT

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/