CES2020: Lenovo pakkasi uusimmat tekniikat kannettaviin

Lenovo esittelee Las Vegasin kulutuselektroniikkamessuille maailman ensimmäisen 5G-verkkoon tukeutuvan kannettavan mikron.  Lisäksi yritys esittelee taittuvanäyttöisen tablettitietokoneen, samantyylisen Rarz-läppäpuhelimen ja e-ink-lisänäytöllä varustetun tablettikannettavan. Uutta ovat myös älykkäät sisustusnäytöt.

Lenovo esittelee Las Vegasissa ensimmäistä 5G-tietokonettaan.  Uusi Yoga 5G on myös ensimmäinen tietokone, jonka sisuksissa on Qualcomm Snapdragon 8cx 5G -piiri.

Lenovo Yoga 5G vääntyy myös 2:1-tyylin kynäkäyttöiseksi tablettikoneeksi.

Yoga 5G tulee saataville keväällä 2020. Yhdysvalloissa alkaen hinta on 1 499 dollaria, ja hinta Suomessa selviää myöhemmin.

Lenovon osastolla demotaan myös taittuvanäyttöistä  ThinkPad X1 Foldia, joka on 13,3 tuuman OLED-näyttö. Se on rakennettu yhdistelmästä kevyitä metalliseoksia ja hiilikuitua, ja painaa alle 2,2 kiloa.

Lenovo X1 Fold

Lenovo aikoo tuoda X1 Foldin myyntiin vuoden 2020 puolivälissä. Yhdysvalloissa sen alkaen hinta- on 2 499 dollaria. Suomen hinta vahvistetaan myöhemmin.

Lenovo julkaisi äskettäin myös Motorola Razr -älypuhelimen, Se tarjoaa kännyköiden alkuaikojen läppämallisen käyttökokemuksen taittuvalla näyttötekniikalla.

Motorola Razr-muotoa vuonna 2020.

Lenovo esittelee myös ThinkBook Plus -nimisen kannettavan, jonka kannessa on e-ink-tekniikalla toteutettu täyskokoinen lisänäyttö.

Lisänäyttöä voidaan käyttää kuvien ja muistiinpanojen tekemiseen mukana tulevalla Precision Pen -kynällä vaikka kannettava ei muuten ole käytössä.

ThinkBook Plussassa on e-ink-lisänäyttö.

Uusi ThinkBook Plus on saatavana maaliskuusta 2020 alkaen, Yhdysvaltojen hintojen alkaessa 1 199 dollarista.

Lenovo tuo myös Cromebook-kannettavan nimellä IdeaPad Duet Chromebook,Siihen saa myös valinnainen USI-stylus -kynän intuitiiviseen käsin kirjoittamiseen. Yhdysvalloissa uutuuden hinta on 279,99 dollaria.

Sisustusnäyttö uutena alueena

Seinätelevisioita on käytetty myös sisustuselementtinä, mutta nyt Lenovo tuo Smart Clock- ja Lenovo Smart Display -seinänäytöt, jotka on erityisesti tarkoitettu taulujen korvikkeeksi.

Mattapintaiselta näytöltä kuvia voidaan valmistajan mukaan ihastella milloin tahansa millä tahansa kirkkausasetuksella.

Näytöissä oleva värisävyanturi säätää ruudun kirkkautta ympäröivän valon mukaisesti luonnollisen ja esteettisen katselukokemuksen takaamiseksi.

Uutuusnäyttötaulujen kuva- ja videosisältöä voidaan ohjata myös käsieleitä käyttämällä. Uudet Smart Frame -näytöt tulevat tarjolle elokuusta 2020 alkaen. Yhdysvaltain hinnat lähtevät399 dollarista, mutta Suomen hinnat ja saatavuus selviää vasta myöhemmin.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/