Tyhjistä muovipulloista laukkuja ja tietokoneita

Kannettavien mikrojen kuljettamiseen on saanut jo vuosia niille sovitettuja laukkuja ja reppuja. Osa laitevalmistajista on virittänyt niitä logoillaan omille malleilleen, Nyt HP tuo uutena vaihtoehtona muovipulloja kierrätetyt tietokonelaukut.  Yritys hyödyntää niitä myös tietokoneiden mekaanisissa osissa.

Tietokonemerkki HP:n Las Vegasissa julkistama Renew -laukkumallisto käsittää PET-muovista valmistut repun, olkalaukun, kassin ja litteän salkun.

Laukujen materiaali on saatu murskaamalla muovipulloja pieniksi pelleteiksi, jotka sulatetaan ohueksi kuiduksi, joka puolestaan voidaan kutoa tekstiilin tapaan valmiiksi tuotteiksi.

Renew-kierrätyslaukut ovat saatavilla kevään aikana harmaana tai tummansinisenä, ja ne sopivat 14- tai 15,6-tuumaisille kannettaville. Ne tuleva myös tyylin mukaisesti kompostoitavassa pakkauksessa.

Jokainen HP Renew -tuote estää yrityksen mukaan jopa kymmenen muovipulloa päätymästä mereen tai kaatopaikalle. Hihnat ovat lisäksi vegaanista nahkaa, ja laukkujen vedenkestävä pinta pitää laitteet kuivina ja suojattuina.

Muissa, esimerkiksi HP Spectre Folio -reppu ja -olkalaukku ovat ulkopinnaltaan skotlantilaisen Halley Stevensonsin valmistamaa säänkestävää vahakangasta. HP Spectre Folio -reppu ja -olkalaukku ovat myös vahakangasta. Laukkujen RFID-tasku suojaa luottokortin ja passin tietoja erilaisilta lukulaitteilta.

HP Elite Dragonflyn mekaniikasta 82 prosenttia on tehty kierrätysmateriaaleista.

HP hyödyntää kierrätysmateriaalia  myös valmistamiensa tietokoneiden mekaanisissa osissa.

Las Vegasissa esittelemä  uusi Elite Dragonfly -kannettavan on valmistajan mukaan maailman ensimmäinen kannettava, jossa on hyödynnetty rannoilta kerättyä muovia.

Las Vegasissa HP kertoi kehittävänsä 5G-osuuksia kannettaviinsa piirivalmistaja Qualcommin kanssa. Ensimmäisenä Dragonflyssa on jo antennin toimintaa tehostavaa 5G-tekniikkaa.

“Olemme iloisia voidessamme kehittää 5G-yhteyksin varustettuja PC:itä yhteistyössä HP:n kanssa”, sanoo Qualcommin mobiilipuolen vetäjä Alex Katouzian tietokonevalmistajan CES2020-tiedotteessa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/