CES2020: Bittium esittelee Rightwaren kanssa autojen Android-osaamistaan

Maailman suurimmilla kulutuselektroniikan messuilla on Rightwaren mukana myös oululainen Bittium, joka on liittynyt Rightwaren Kanzi-kumppaniohjelmaan. Bittium esittelee CES2020-messuilla Anroidin Automotive-ratkaisujaan.

Bittium on ensimmäinen kumppani, joka rakentaa ratkaisunsa Rightwaren juuri julkistetulle referenssialustalle. Uuteen, lujatekoiseen, moninäyttöiseen ratkaisuun on integroitu laajempi Kanzi käyttöliittymäsuunnittelu- ja kehitystyökaluperhe.

Bittiumin demossa esitellään Qualcommin Snapdragon-piirillä toteutettua Android Automotive -järjestelmää, jonka tietoturvaa ja tietosuojaa on kovennettu Bittium SafeMove -ohjelmiston avulla,

“Rakensimme Kanzi-referenssialustan päälle digitaalisen ohjelmisto- ja moninäyttöratkaisun auton mittaristosta sekä viihdejärjestelmästä”, kertoo Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

Bittiumin messuilla esiteltävässä demossa tulee esille yhtiön vahva tietoturvaosaaminen, jonka avulla suunniteltujen ohjelmistojen tietoturvaa on kovennettu.

Autoon ladattavien OEM-sovellusten hallinta mahdollistaa autonvalmistajalle visuaalisen brändi-identiteetin hallinnan sekä tarjoaa mahdollisuuden myydä päivityksiä autoissa oleviin ohjelmistotuotteisiin.

Ajoneuvojen seurantaan ja valvontaan kehitetty hallintajärjestelmä puolestaan tukee palveluntarjoajien, kuten logistiikkayritysten tai autovuokraamojen ajoneuvojen hallintaa.
järjestelmän.

Laitteet pyörittävät Kanzi-ohjelmiston avulla rakennettuja digitaalisia mittaristo- ja viihdejärjestelmäsovelluksia, joissa on monipuolinen 3D-grafiikka. Käytössä oleva Kanzi Connect -sovellus mahdollistaa tiedon jakamisen auton kaikkien mittaristojen ja viihdejärjestelmäsovellusten kesken.

“Bittium tuo autoteollisuuteen syvää Android-järjestelmäkokemusta laitetasolta ohjelmistokehitykseen asti”, Rightwaren toimitusjohtaja Ville Ilves sanoo.

Android- ja Linux -osaamisen myötä Bittiumin tuotekehityspalvelut keskittyvät pääosin autojen liitettävyyteen (Connected car), ajoneuvon ja sen ominaisuuksien hallintaan, digitaaliseen ohjaamoon, kuljettajaa avustaviin edistyneisiin järjestelmiin (ADAS) ja autonomiseen ajoon.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta