Ensimmäinen langaton LoRa-mikro-ohjain anturiverkkoihin

STMicroelectronics on integroinut STM32-mikrokontrollerinsa ja Semtech LoRa-radio-osuuden samalle sirulle. LoRa-ratkaisuissa on tarvittu aikaisemmin erillinen Semtechin LoRa-radiopiiri.

ST Microelectronicsin uusi LoRa-radio-ohjainpiiri STM32WLE5 SoC perustuu Semtech SX126x IP:hen. Se kattaa koko globaalin alle 1 GHz:n lisensoimattoman taajuusalueen eri puolilla maailmaa varatulle 150 – 960 MHz.

Radio-osa tarjoaa valmistajan mukaan pienen tehonkulutuksen ja hyvän herkkyyden aina -148 dBm saakka. Samassa paketissa on myös kaksi sulautettua tehovahvistinta, joiden maksimilähetysteho on 15dBm ja 22dBm.

LoRa-modulaation lisäksi STM32WLE5 tukee myös (G) FSK-, (G) MSK- ja BPSK-modulaatioita.

Mikro-ohjain käyttää ST:n STM32L4-arkkitehtuuria, jossa on ARM Cortex-M4 -ydin DSP-laajennuksilla ja reaaliaikaisella ART Accelerator -kiihdyttimellä. Uutuuspiiri on saatavissa 64, 128 ja 256 kilotavun  flash-muistiversioina.

”Uusi langaton STM32 SoC yksinkertaistaa uusien tuotteiden kehitystä samalla kun säästää materiaalikustannuksia ja maksimoi järjestelmän luotettavuus ja energiatehokkuus”, kertoi  STMicroelectronicsin mikro-ohjainbisneksen ykkösmies Ricardo De Sa Earp.

Piirissä on myös tietoturvaominaisuuksista, mukaan lukien laitteiston julkisen avaimen kiihdytin (PKA), laitteistopohjainen satunnaislukugeneraattori (TRNG), sektorisuojaus ​(PCROP) ja tuki useille salausalgoritmitmeille, mukaan lukien RSA.

Uusi piiri tukeutuu STM32-ekosysteemiin, joka sisältää STM32Cube-ohjelmistotuen, sekä LoRaWAN-pinon. Se tuo tuotekehittäjille mahdollisuuden luoda pitkälle integroituja laitteita, kuten etäympäristön tunnistimia, mittarit, seurantalaitteet ja prosessiohjaimet.

STM32WLE5 on saatavana 5 mm x 5 mm UFBGA73-paketissa. Piiri on saatavissa kymmenn vuotta teollisuustuotteiden tukisopimuksen mukaisesti.

Lisää: STMicroelectronics (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI), STM LoRa (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI), sekä aiemmat LoRa-aiheiset uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/