Huawei hakee suomalaiskehittäjiä – tarjolle HMS Core 4

Kiinalainen Huawei hakee kauppakiistan takia Googlen palveluiden ja sovelluskaupan korvaajaksi mobiilisovelluksia, joita voitaisiin hyödyntää yrityksen kännyköissä. Sitä varten yritys on julkaissut uuden version sovellustyökalustaan HMS Core 4.0. Samalla yritys hakee kontakteja suomalaisiin mobiilisovellusten tekijöihin.

Huawein uuden sovellustyökalun HMS Core 4.0:n avulla sovelluskehittäjillä on mahdollisuus tuottaa sovelluksia Huawein ekosysteemiin, koska Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasota on vienyt yrityksen uusimmissa kännykkämalleissa yhteydet Googlen kartta- ja sovelluspalveluihin. Myös suomalaistoimijat ovat lähteneet mukaan Huawein mobiilipalveluiden tuottamiseen.

“Olemme iloisia siitä, että monet suomalaiset sisällöntuottajat ja sovelluskehittäjät ovat jo julkaisseet sovelluksiaan Huawein AppGallery:ssä. Huawein ekosysteemi on avoin alusta ja teemme mielellämme yhteistyötä suomalaisten kumppanien kanssa tulevaisuudessa”, kertoo Huawei Suomen kuluttajaliiketoiminnan johtaja Roger Yu.

Uusi HMS (Huawei Mobile Services) Core 4.0 on sarja työkaluja, joka auttaa sovelluskehittäjiä tuottamaan sovelluksia Huawei-ekosysteemiin. HMS Core toimii alustana Huawein kännyköiden peruspalveluille ja tuo yrityksen sovelluskauppaan lisää myytävää ja ladattavaa.

Uudet suomalaiskehittäjät kiinnostavat

Maailman laajuisen julkistuksen yhteydessä Suomen johtaja Roger Yu toivottaa myös suomalaiset sisällöntuottajat ja sovelluskehittäjät tervetulleita julkaisemaan oman sovelluksensa Huawein omaan AppGalleryssa.  Yun mukaan palvelu on Suomen turvallisuussäädösten mukainen.

Huawein uusi HMS Core 4.0-työkalusetti on virstanpylväs Huaweille sen korvatessa Google-palveluiden puuttumista kännyköistään. Yrityksen mukaan HMS-ekosysteemin Account Kit, Push Kit, Wallet Kit, Analytics Kit, Drive Kit ja Game Service ovat osoittautuneet vakaiksi.

HMS:n Ads Kit ja Location Kit julkaistiin neljä kuukautta sitten. Ja nyt Huawei täydentää näitä palveluita uusilla HMS Core 4:n ominaisuuksilla.

Uusia ovat ML (Machine Learning) Kit, Awareness Kit, Scan Kit, Nearby Service, Panorama Kit, Safety Detect, Dynamic Tag Manager, Fast Identity Online, Site Kit, Quick App, WisePlay ja Health Kit ja Identity Kit.

Huawei Mobile Services tuo myös tuen puhelimiensa piirisarja-laite-pilvi-ominaisuuksiin, jonka luvataan tehostavan laitteen käytännön suorituskykyä ja optimoi akun kulutusta. Ne saavutetaan HMS Core -ohjelmointirajapinnalla (API)- ja IDE-työkaluilla sekä sovellusten kehittämiseen ja testaamiseen soveltuvalla alustalla.

Huawein mukaan Yli 1,3 miljoonaa kehittäjää maailmanlaajuisesti on tällä hetkellä rekisteröitynyt yhteistyöhön ja yli 55 000 sovellusta on liitetty palveluun. HMS Connect on kehittäjille, sisällöntuottajille ja teknisille kumppaneille tarkoitettu palvelukokonaisuus. Se sisältää työkalujen kehittämisen, testaamisen, julkaisemisen ja käyttämisen. HMS tarjoaa myöstuen yrityksen Consumer Cloud -palvelun ekosysteemille.

Lisää: Huawei Mobile Services (HMS) -työkalut ja palvelut (LINKKI)

Kuvituskuva: Huawei tukee myös AI-tekoälyominaisuuksia piirisarjoissaan.