Uusi Bluetooth-piiri sisätilapaikannukseen – mukana suomalaisosaamista

Suomalainen Quuppa esitteli Las Vegasin elektroniikkamessuilla erittäin tarkkaa sisätilan paikannusratkaisuaan. Käytössä oli Silicon Labsin uusin vähän virtaa kuluttava Bluetooth-piiri EFR32BG22 ja Quupan paikannusosaaminen.

Silicon Labs EFR32BG22 (BG22) SoC -piirit tarjoavat kehittäjille tehon kulutukseltaan optimoidun Bluetooth-liitäntäratkaisun, joka tukee uutta Bluetooth uutta 5.2 -määritystä, -suunnanmääritystä ja mesh-verkkoversiota.

Uutuudessa on on käytössä ovat saapumiskulman (AoA) ja lähtökulman (AoD) ominaisuudet, joilla pystytään saavuttamaan yhden metrin etäisyyden tarkkuus. Kohdesovelluksiin kuuluvat Bluetooth-mesh vähätehoiset solmut, älykkäät oven lukot, henkilökohtainen terveydenhuolto ja kuntolaitteet.

Gecko Series 2 -alustaan kuuluva uusi BG22-piiriperhe sisältää vähän virtaa kuluttavan Bluetooth-radion sekä pienitehoisesta ARM Cortex-M33 ytimen, joka tehonkulutus on aktiivitilassa 27 µA/MHz ja lepotilassa 1,2 mikroampeeria.

Uutuuspiirillä voidaan saavuttaa nappiparistolla jopa kymmenen vuoden toiminta-aika. EFR32BG22 SoC-aloituspaketti a Thunderboard EFR32BG22 -kehityssarja luvataan tarjolle maaliskuussa yhdessä varsinaisen piirin toimitusten alkamisen kanssa.

Silicon Labs esitteli Las Vegasissa yhteistyötä suomalaisen Quupan kanssa. Messujen demossa oli esillä Quupan yhden metrin sisätilojen paikannus Bluetoothilla ja saapumiskulman AoA-tekniikoilla.

Demossa Silicon Labsin ratkaisu yhdistivät yrityksen Thunderboard Sense -kehityspaketin ja Bluetooth SoC-piirit suomalaisen Quupan paikannusratkaisuun. Siinä Silicon Labsin EFR32BG22 Series 2 SoC -piiri tarjoaa kolmen vuoden akkukäyttöiän ja alle yhden metrin tarkkuuden.

Lisää: Silicon Labs (LINKKI), tuotetieto (LINKKI), Bluetooth-paikannus (LINKKI), Suomen jakelijat (LINKKI) sekä Quuppa (LINKKI).

TAUSTAA:  Suomalaisen paikannusyritys Quupan lisäksi yhdysvaltainen Silicon Labs on osin suomalainen, sillä yritys tekee Espoon muun muassa Bluetoothin ohjelmisto-, rf -, moduulikehitystä sekä AoA-paikannuskehitystä. Taustana on yrityskauppa, jossa Silicon Labs osti viisi vuotta sitten suomalaisen Bluegigan. Yritys kertoo hakevansa myöskoko ajan Espoon yksikköön uusia kehittäjiä.