DNA mukaan 5G-verkkoihin – tarjolle myös IoT-ratkaisut

Teleoperaattori DNA aloitti tänään Suomessa jo kolmantena operaattorina 5G-liittymien myynnin yksityis- ja yritysasiakkaille. Liittymäkokonaisuus muodostuu sekä 5G-puhelin- että 5G-laajakaistaliittymistä. 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Helsingissä, Vantaalla, Tampereella, Turussa ja Hyvinkäällä. Tarjolla on myös IoT-ratkaisut.

Alkuvuoden aikana DNA:n 5G-verkko laajenee myös Espooseen, Ouluun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Vaasaan, Hämeenlinnaan, Seinäjoelle, Raumalle, Poriin, Raisioon, Heinolaan, Nokialle, Pirkkalaan, Ylöjärvelle, Lempäälään, Sipooseen, Ruskoon ja Lietoon.

5G-liittymälanseerauksen yhteydessä DNA tuo markkinoille 5G-laajakaistareittimen, koti- ja yrityskäyttöön soveltuvan Kotimokkula 5G WiFi H112:n. 5G-laitevalikoima laajenee kevään aikana ja mukaan tulevat myös 5G-kännykät.

’’Tällä hetkellä laadukkaiden 5G-päätelaiteiden tarjonta on vielä rajallinen, ja toisen sukupolven 5G-älypuhelimien julkistukset ovat vasta alkamassa. Otamme niitä myyntiin heti, kun laitevalmistajat pystyvät niitä toimittamaan, sanoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

DNA tuo yksityisasiakkaille myyntiin kännykkä- ja laakakaistayhteyksiin 400 Mbit/s:n ja 1000 Mbit/s:n maksiminopeuden liittymät. Kaikissa on rajaton tiedonsiirto ja EU-tason datapaketit sekä puhelinliittymissä puheluita ja viestejä rajattomasti.

Yritysasiakkaille DNA tuo myyntiin neljä 5G-liittymää, joissa on mobiili- tai laajakaistakäyttöön joko 600Mbit/s- tai 1000Mbit/s-nopeudet. Liittymiin sisältyy rajaton datan käyttö Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa sekä EU-datapaketit. Myös 5G-standardin IoT-palvelut, NB-IoT ja LTE-M, ovat jo saatavilla.

Lisää: 5G-aiheiset artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuvat: DNA