Nämä suomalaiset teknologiayritykset kasvoivat nopeimmin

Kuvan tekoälyä ja itseajavien autojen ohjelmistoja kehittävä Unikie oli kolmas vuoden 2019 kasvuraketeista Deloitten Suomen Technology Fast 50-listalla. Ykköseksi nousi pelialan yritys Small Giant Games ja kakkoseksi ravintolaruoan välitysyritys Volt, joka hyödyntää uusinta it-tekniikkaa toiminnassaan.

Ykkösijan saanut peliyritys Small Giant Games on kasvanut neljän vuoden aikana kasvanut humat 73 840 prosenttia.  Kasvua vauhdittaa edelleen, ettöä Giant Games yhdistyi yrityskaupan myötä osaksi yhdysvaltalaista peliyhtiötä Zyngaa.

Toiseksi listalla tullut Miki Kuusen luotsaama vuonna 2014 perustettu teknologiayritys Wolt toimittaa ravintolaruokaa tällä hetkellä jo 19 maassa, 70 kaupungissa ja yli 7000 ravintolasta.  Yrityksen perustana on oma ohjelmistoratkaisu ruuan toimitus- ja tilauslogistiikkaan.

Kolmanneksi tullut ja viisi vuotta sitten perustettu Unikie työllistää alihankkijoineen lähes 300 henkilöä ja tavoittelee tänä vuonna 50 miljoonan liikevaihtoa. Tamperelainen Unikien kasvu viimeisen neljän vuoden aikana on huimat 5 546 prosenttia.

Tamperelaisen Unikien tekemisen keskiössä ovat uudet ohjelmistoteknologian alueet, kuten tekoäly ja itseajavat autot. Pääasiakassegmentit ovat autoteollisuus, älykkäät koneet, teollisuus, telecom ja IT. Asiakkaina ovat Suomesta muun muassa Sandvik, Nokia ja Valmet.

Deloitten Technology Fast 50 -raporttiin listattiin 50 nopeimmin kasvanutta teknologiayritystä Suomessa. Kärkijoukkoon mahtuvat edellisten lisäksi muun muassa pelialan yritys Futureplay, uusien Muumi-animaatioiden taustayritys Anima Vitae, uudenlaisen Whim-liikkumissovelluksen lanseerannut MaaS Global sekä hius-, kauneus- ja hierontapalveluiden varauspalveluita tarjoava Timma.

Vuoden 2019 listaus julkistettiin eilen Tampereen Raatihuoneella. Listauksessa kasvun mittarina käyttiin liikevaihdon kasvua viimeisen neljän vuoden ajalta.  Technology Fast 50 -ohjelma toteuttiin Suomessa nyt jo 14:ttä kertaa

Lisää: Deloitte Technology Fast 50 Suomi (LINKKI, pdf)

Kuva:Unikie