Tactotek sai lisensointiin lisää kasvurahaa

Oululainen TactoTek on saanut yhteensä 23 miljoonaa euroa kasvurahaa kehittämänsä rakenteellisen elektroniikan (IMSE) lisensointiin. Uuden rahoituksen avulla TactoTek aikoo kasvaa toimitusjohtaja Jussi Harvelan mukaan sekä autoteollisuudessa että kuluttajaelektroniikassa.

TactoTek tulee käyttämään saadun rahoituksen yrityksen voimakkaaseen kasvuun. Yritys panostaa IMSE-teknologian jatkokehittämiseen valmiiksi ratkaisumalleiksi tiettyihin käyttökohteisiin autoissa, älykodeissa ja teollisuudessa. Yritys panostaa erityisesti tekniikkansa lisensointiin.

TactoTekin teknologiaa käytetään myös PassiveBoltin  Shepherd Lock -älylukossa. Tuote palkittiin tammikuussa Las Vegasin CES2020-messuilla.

”TactoTekin lisenssisopimusmalli on kansainvälisesti vetovoimainen ja mahdollistaa pitkäaikaisen vakaan lisenssitulovirran muodostumisen’’, toteaa rahoituskierrokseen osallistuneen Valeado AB:n hallituksen puheenjohtaja Alexander Ehrnrooth.

Rahoituskierrosta johtivat Valeadon lisäksi Nordic Option. Sijoittajina siihen osallistui maailmanlaajuisesti toimivat yritykset kuten 3M Ventures, Cornes Technologies Limited ja Repsol Energy Ventures.

’’Nyt kun astumme uuteen kasvuvaiheeseen, nämä sijoittajasuhteet ja rahoitus nopeuttavat ja laajentavat mahdollisuuksiamme sekä maantieteellisesti että eri markkinasegmenteillä.” toteaa TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela.

TactoTekin IMSE-teknologiaan pohjautuvien ratkaisujen kysyntä kasvaa nopeasti. Vuoden 2019 aikana TactoTek julkisti useita lisenssisopimuksia IMSE-teknologiaan perustuvien ratkaisujen valmistajien kanssa.

Kuva: TactoTek