Ponsse tiivistää ohjaustekniikoiden tutkimustaan Tampereella

Metsäkonevalmistaja Ponsse ja Tampereen yliopisto ovat allekirjoittaneet uuden yhteistyösopimuksen. Tavoitteena on tukea yliopiston (TAU) tutkimusta ja koulutusta sekä vahvistaa Ponsse-konsernin henkilöstön osaamista.  Ponssen tytäryhtiöllä Epecillä on jo  tuotekehitysyksikkö yliopiston kampusalueella.

Vieremäläinen Ponsse ja Tampereen yliopisto tulevat tekemään yhteistyötä metsäkoneiden tuotekehityksen kannalta keskeisillä tutkimusaloilla. Niitä ovat muun muassa liikkuvien työkoneiden automaatio, ohjelmistokehitys ja energiatehokas käyttö sekä älykkäiden työkoneiden ratkaisut ja järjestelmät.

”Teknologian kehitys on tällä hetkellä valtavan nopeaa ja metsäkoneet ovat kehityksen ehdotonta kärkeä liikkuvien työkoneiden osalta’’, sanoo Ponsse Oyj:n toimitusjohtaja Juho Nummela.

Yhteistyö Tampereen yliopiston kanssa on Nummelan mukaan yksi niistä toimenpiteistä, joilla varmistamme asemamme alan tuotekehityksen kärjessä.

Ponssella ja sen liikkuvien työkoneiden ohjausjärjestelmiä kehittävällä tytäryhtiöllä Epec Oy:llä on myös tuotekehitysyksikkö Tampereen yliopiston kampusalueella. Yksikössä toimii pääasiassa niiden tutkimusalojen suunnittelijoita, joita nyt tehty yhteistyösopimus koskee.

Ponsse-konsernin muut tuotekehitysyksiköt sijaitsevat Ponssen Vieremän tehtaalla ja Kajaanissa sekä Epec Oy:n tuotannon yhteydessä Seinäjoella.

Kuvituskuva: Ponsse/Epec