Barcelonan MWC peruuntui – Embedded World käyntiin Nürnbergissä

PÄIVITETTY 25.2.220: Nokia ehti ilmoittaa poisjäännistään Barcelonan mobiilitapahtumasta ja Ericsson aiemmin. Lopulta tapahtumajärjestäjä GSMA kertoi peruuttavansa koko tapahtuman tältä vuodelta. Saksan Embedded World kärsii myös peruutuksista, mutta tapahtua alkoi silti 25.2.2020 Nürnbergissä. 

Barcelonan tapahtumassa verkkovalmistajista Nokiaa ja Ericssonia ennen osallistumisen peruuttivat jo muutamat kännykkävalmistajat ja siruvalmistajista Intel, nVidea ja Mediatek. Peruuttamisen syynä on Kiinasta lähtenyt koronavirus, jonka leviämistä yritetään estää Kiinan lisäksi jo eri puolilla maailmaa.

Osa peruuttaneista tulee esittelemään uutuutensa omissa nettiseminaareissa tai asiakastilaisuuksissaa kuten Nokia, joka kertoi järjestävänsä asiakkailleen yksittäisiä demotapahtumia.

Barcelonan tapahtuma on kerännyt vuosittain jopa 100 000 osanottajaa. Tänä vuonna se oli tarkoitus järjestää 24.–27. helmikuuta Barcelonassa. Ensi vuonna mobiilitapahtuma tultanee järjestämään helmikuussa normaaliin tapaan.

Lisää: GSMA:n (LINKKI) ja Nokian peruutustiedote (LINKKI) sekä aiemmat MWC-tapahtumauutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

EMBEDDED WORLD 2020 – 25.2.202. Nürnbergin sulautetun tekniikan Embedded World 2020 järjestetään messuorganisaation mukaan suunnitellusti koronaviruksesta huolimatta  (LINKKI). 23.2.2019 julkaistu lista yli 900 näytteilleasettajasta (LINKKI) Tapahtumasta ovat ilmoittaneet jäävänsä pois satakunta yritystä muun muassa ARM, Arrow (LINKKI), Digikey (LINKKI), Microchip (LINKKI),  Mouser (LINKKI), ST  Microelectronics (LINKKI) ja ROHM (LINKKI) sekä  Toshiba (LINKKI).

Yritykset ovat ilmoittaneet kuitenkin osallistuvansa uudelleen ensi vuoden 2021 -tapahtumaan, joka järjestetään 2.-4.3.2021. Kävijöitä oli tänä vuonna vain 13,800 kun vuosi sitten määrä oli 30 895. Näytteilleasettajia oli vuosi sitten 1117.

Kuva: Nürnbergin Messe, Embedded World 2o2o