Huawei vauhdittaa ekosysteemiään – uusia 5G-tuotteita

Huawei esitteli eilen uusia 5G-laitteita ja pyrki vauhdittamaan Googlen Androidin sijaan omaan ekosysteemiin perustuvaa strategiaansa. Yritys esitteli sovelluskaupan lisäksi useita 5G-laiteuutuuksiaan, joista kiintoisimpia olivat taittuva 5G-puhelin, 5G-/Wifi6-reitin ja 10 tuuman 5G-tabletti.

Uutuustuotteiden lisäksi Huawei panosti uuden Googlen Android-alustan sijaan oman ekosysteemin esittelyyn ja markkinointiin. Virtuaalisen lehdistötilaisuuden aikana Huawei toi markkinoille viimeisimmät reitittimille ja älypuhelimille tarkoitetut Wi-Fi 6+ -piirisarjat: Gigahome 650:n ja Kirin W650:n.

Huawei aikoo jatkaa Yhdysvaltain ja USA:n kauppasodan takia Androidin sijaan omaa Mobile Services (HMS) -ekosysteemin rakentamista, joka on kuluttajien saatavilla Huawei AppGallery -palvelun kautta.

Huawei aikoo jatkaa edelleen investointeja koko skaalalla 5G-piirisarjoista tekoälyyn ja käyttöjärjestelmiin sekä kamera- ja muihin audiovisuaalisiin ratkaisuihin.

Tauittuva Huawei Mate Xs -älypuhelimen ennakkomyynti alkaa maaliskuussa. Suositushinta on 2 499 euroa.

’’Olemme innokkaita tekemään yhteistyötä kehittäjien kanssa maailmanlaajuisesti kehittääksemme monimuotoisen ekosysteemin kasvua. Yhdessä heidän kanssaan tehostamme monimuotoista käyttäjäkokemusta ja viemme sen uusiin ulottuvuuksiin”, kertoo eilisessä tilaisuudessa Huawei Consumer Business Groupin toimitusjohtaja Richard Yu.

Kehittääkseen monimuotoista ekosysteemiään, joka vie Huawei-laitteita eteenpäin, Huawei lupasi avata vähitellen siru-laite-pilvi -ominaisuutensa globaaleille kehittäjille HMS:n kautta.

Tällä hetkellä neljännessä iteraatiossaan oleva HMS Core on kokoelma työkaluja, jotka on tehty Huawein kumppaneille ja sovelluskehittäjille.

Integroimalla HMS:n sovelluksiinsa yhdessä HMS Core 4.0:n kanssa, sovelluskehittäjät voivat nopeasti ottaa Huawein mobiililaitteiden ominaisuuksia, kuten HiAI:n, jakamisteknologian ja kameraominaisuudet käyttöön omiin sovelluksiinsa.

Kumpi vai molemmat. Huawei toi 10 tuumaisen 5G-tabletin, jonka kautta voidaan hyödyntää myös kännykän ominaisuuksia.

Tärkeimpiä eilen lanseerattuja uutuuksia olivat: Huawei Mate Xs, huippuluokan taittuva älypuhelin, 10 tuuman MatePad Pro 5G-tabletti, Wi-Fi AX3- ja Huawei 5G CPE Pro 2 -reitittimet, kaksi Wi-Fi 6+ – liitäntäratkaisua. Lisäksi Huawei esitteli myös joukon uusia MateBook-kannettavia.

Eilen Huawei kertoi, että osana Huawein saumatonta AI Life -strategiaa,  Siinä wifi-reitittimien kaltaiset yhteysratkaisut, asiakastilalaitteet (CPE) ja viestintämoduulit näyttelevät tärkeää roolia yhdistämällä 1 + 8 + N -ekosysteemin yhteen.

IEEE 802.11ax -standardityöryhmään kuuluu tällä hetkellä viisi Huawein teknistä asiantuntijaa, joista yksi on ryhmän puheenjohtaja. Huawei on toimittanut 260 kommenttia Wi-Fi 6 (802.11ax) -projektiin, joka vastaa 15 prosenttia kaikista lähetetyistä hankkeista,

Hyödyntämällä patentoitua piirisarjaansa ja ohjelmistojen optimointien välistä synergiaa, Huawei kehitti myös Wi-Fi 6+:n, joka perustuu alkuperäiseen Wi-Fi 6 -standardiin. Huawein tukee 160 MHz:n päästä päähän -kanavan kaistanleveyttä ja yrityksen omaa dynaamista kapeakaistatekniikkaa. Niiden avulla saadaan lisää potkua standardoituun Wifi-nopeuksiin ja signaalin kattavuuteen.