GoExpo2020: Polkupyöriin Suomesta uutta älytekniikkaa

Helsingissä tänään alkaneilla GoExpo-messuilla on esillä Tunturi R1 SmartBike Concept -sähköpyörä, jossa voimanpesänä on kotimainen Revonte One-älymoottori. Siinä yhdistyvät uudenlainen automaattivaihteisto, tehoakku ja ergonominen sekä joustava ohjaus mobiilisovelluksella.

Suomalaisen Revonte One-moottorin toiminta perustuu pitkälle kehitettyyn softapuolen ohjaukseen. Moottorissa on sisäänrakennettu portaaton vaihteisto, ja ajaja voi valita käyttääkö hän portaatonta säätöä vai perinteisiä vaihteita. Ajaja voi myös itse määritellä pyörään haluamiensa vaihteiden määrän.

Uudenlaista älypyörää voidaan kustomoida mobiilisovelluksen kautta. Pyörän ajo-ominaisuuksia ja moottoritehoja voi optimoida erilaisille tie- ja maastopinnoille sopivaksi oman ajokokemuksen perusteella.

Maastossa navigointi sujuu helposti sovelluksen GPS-karttojen avulla. Pyörä säilyy hyvin tallessa, sillä pyörän sähköisen lukon voi lukita varkauden sattuessa.

Tunturi aikoo valita Revonte ONE -moottorille kustomoitavat pyörämallit myöhemmin tänä vuonna ja ne ovat saatavilla loppuvuodesta 2020. Demopyörä on esillä Tunturi-Hellbergin GoExpossa osastolla 6e50.

Tapahtumassa julkistettiin myyntimalleista myös vuoden urheilupyörä, joka oli nuorten maastosähköpyörä Tunturin e260. Vuoden arkipyöräksi valittiin ruotsalainen Crescentin älyllä ja GPS-mobiilipaikannuksella lisävarusteltu sähköpyörä ELLIE. Pyörän GPS takaa, ettei pyörän varastaja pääse pälkähästä vaan pyörän sijainti selviää kännykällä helposti.

Valinnan tekivät Pyöräliiton tavallisista pyöräilijöistä koostuva raati.

GoExpossa on mukana kymmeniä pyörämerkkejä, joiden uutuusmalliestoa voi käydä koeajamassa testiradalla. Mukana ovat Tunturin lisäksi Nishiki, Lapierre, Ghost, Cube, Crescent ja Bianchi.

Kuljetus- ja tavarapyöriä on messuilla lukuisia, kuten Babboe, Bakfiets, Bullit, Dolly, Triobike, Urban Arrow ja monia muita. Sähköavusteiset pyörissä messuilla pääsee tutustumaan muun muassa Bianchin, Cuben, Crescentin, Ghostin, Haibiken, Lapierren, Nishikin ja Tunturin uutuuksiin.

Ostamisen sijaan sähköpyörän voi myös vuokrata käyttöönsä muutamaksi tunniksi tai jopa viikoiksi. Yrityksille on tarjolla leasing-palvelu, jota voi hyödyntää esimerkiksi työsuhdepyörän hankinnassa. Pyörän hinta on mallista riippuen noin 50-100 € kuukaudessa.

Lisää: GoExpo 28.1 – 1.3.2020, Messukeskus, Helsinki (LINKKI), pyöräpalkinnot  (LINKKI) sekä Tunturin/Revonten R1 Concept (LINKKI) ja Revonten One -tekniikka (LINKKI) sekä aiemmat sähköpyöriä käsittelleet uutiset (LINKKI).

Päivitetty 2.3.2020