HDD2020: Huawei halajaa lisää suomalaiskehittäjiä

Huawei hakee vimmalla omaa sovellusratkaisua Android-sovellusten korvaamiseen. ’’Toivotamme AppGalleryyn tervetulleeksi sekä suuret toimijat että start-upit, kertoi Roger Yu, Huawei Suomen kuluttajaliiketoiminnan maajohtaja alkuviikosta Helsingissä järjestetyssä kehittäjäkokouksessa.

Huawei kertoi tapahtumassa käyvänsä tällä hetkellä yhteistyöneuvotteluja AppGallery-sovelluskaupasta suomalaisten sovelluskehittäjien ja yritysten kanssa uusista, jotta kaikki suomalaisille tärkeimmät sovellukset löytyvät tulevaisuudessa.

Suomalaissovelluksia on tuoneet tai tuomassa Huawei AppGalleryssa tarjolle Finnair, Tori, Yle Areena, Foreca Weather, Iltalehti, Il Paras sää, telkku.com, R-Kioski, Mobiili OmaElisa, DNA TV, Tuudo sekä SmartumPay.

Lisäksi tulossa on Quick Apps -pikasovelluksia, jotka ovat, 5G-aikakauden laitteille tarkoitettuja sovelluksia, jotka eivät rasita älylaitteen muistikapasiteettia. Niitä on tarjoamassa esimerkiksi Yle, Ilta-Sanomat ja Posti.

Huawei kertoi myls, että AppGallerylle on kertynyt kahdessa vuodessa jo yli 400 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää ja Huawein omalla selaimella niitä on peräti 270 miljoonaa.

”Jokainen AppGalleryyn ladattava sovellus kulkee tarkan seulan läpi, jotta estetään haittaohjelmien läpipääsy sovelluskauppaan.  Jokaisessa maassa, myös Suomessa, on oma tiimi, joka käy manuaalisesti läpi AppGalleryyn pyrkiviä sovellukset’’, kertoi Huawein Euroopan mobiilipalveluiden Jaime Gonzalo. Euroopan pilvipalvelukeskus on Saksassa.

Huawei ilmoitti, että tulevaisuuden 5G-teknologian muokkaamassa ympäristössä Huawei haluaa olla paras mahdollinen alusta sovelluskehittäjille ja avaa siksi vähitellen siru-laite-pilvi-ominaisuutensa globaaleille kehittäjille Huawei Mobile Services -ekosysteemin kautta.

”Sovelluksen tuominen AppGalleryyn ei ole vaativa projekti. Jos sovellus toimii jo Android-pohjalla, sovelluksesta tarvitsee muuntaa vain Googlen palveluja käyttävät komponentit kuten maksaminen HMS-yhteensopivaksi’’, Jaime Gonzalo sanoo. Huawei tarjoaa muunnoksen myös omia kehityspaketteja.

Koodauksesta lastenkirjoja tehnyt Linda Liuskas oli tapahtumassa innostamassa suomalaiskehittäjiä hyödyntämään Huawein sovelluskauppaa.

”Suomalaiselle kehittäjälle AppGallery on hieno mahdollisuus viedä omaa osaamistaan maailmalle. Tästä mahdollisuudesta puhuttiin jo 10 vuotta sitten, mutta se ei juurikaan ole realisoitunut, pelimaailmaa lukuunottamatta. Nyt tilanne muuttuu ja uskon, että sovelluskehittäjät ovat tästä innoissaan”, Liukas totesi.

Suomi oli aikoinaan myös ensimmäinen maa Kiinan ulkopuolella, jossa Huawei nousi kännyköissä. Nykyisin Huawei Groupin älypuhelimet ovat markkinaosuudeltaan kakkosena Suomessa.