Eurooppa etsii uusia digihankkeita – hyvinvoinnista teollisuuteen

Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin osaamis- ja innovaatioyhteisö EIT etsii uusia innovatiivisia digihankkeita 2021-ohjelmaansa. Tavoitteena voi olla esimerkiksi yhteishankkeena eurooppalainen digiyritys, uusinta digiteknologiaa tai opetusratkaisuja. Hakuaikaa on toukokuun alkuun.

EIT Digitalin vuosien 2020 – 2022 strategisen innovaatioagendan mukaisesti EIT Digital 2021 etsii hankkeita viideltä osa-alueelta: digitaalinen teknologia (Digital Tech), teollisuuden digitaaliset ratkaisut (Digital Industry), kaupunkien digitaaliset ratkaisut (Digital Cities), digitaaliset hyvinvointiratkaisut (Digital Wellbeing) ja digitaaliset rahoitusalan ratkaisut (Digital Finance).

Ohjelma sisältää kaksi pääaluetta: EIT Digital Innovation Factory ja EIT Digital Entrepreneurial Academy. Niistä Digital Innovation Factory tukee yrittäjähenkisiä tiimejä kehittämään yhteiseurooppalaisina hankkeina uusia deep-tech eli syvään teknologiaan perustuvia start-up-yrityksiä tai tuotteita. EIT Digital Entrepreneurial Academy tarjoaa puolestaan tukea digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen keskittyvien opetusohjelmien ja kurssien tuottamiseen sekä toteuttamiseen.

Keskeisiä viime vuoden hankehaussa hyväksyttyjä innovaatiohankkeita, joissa suomalaisilla kumppaneilla on vahva rooli ovat Last Mile Autonomous Delivery (Bookit, Forum Virium Helsinki, GIM Robotics, Futurice) ja autonominen sosiaalinen robotti SARA, jota testattiin vuonna 2019 myös Kustaankartanon palvelukeskuksessa (Forum Virium Helsinki, GIM Robotics).

Aiemmissa EIT Digital -hauissa hyväksyttyjen opetusohjelmien kautta Aalto-yliopistossa ja Turun yliopistossa opiskeli viime vuonna yhteensä lähes 150 kansainvälistä maisteriopiskelijaa.

Lisää: EIT Digital 2021 -ohjelmaan voivat osallistua sekä EIT Digitalin nykyiset kumppaniorganisaatiot tai sellaiseksi haluavat. Ehdotuksen voi jättää EIT Digitalin kotisivulla (LINKKI) aina 7.5.2020 asti.

TAUSTAA: Euroopan EIT Digital on yli 260:n eurooppalaisen yritys-, yliopisto- ja tutkimuslaitoskumppanin yhteistoiminnan yhteenliittymä. Se keskittyy yrittäjyyteen ja se on edelläkävijä opetuksen, tutkimuksen ja yritystoiminnan yhdistämisessä tuomalla opiskelijat, insinöörit, tutkijat, liiketoiminnan kehittäjät sekä yrittäjät yhteen.

EIT Digitalin toiminnan alusta, vuodesta 2011, lähtien sen yli 190 eurooppalaisen teollisen ja 70 tutkimus- tai akateemisen kumppanien tekemät aloitteet ovat tuoneet markkinoille yli 430 uutta digitaalista tuotetta sekä synnyttäneet yli 180 digitaalisen teknologian startup-yritystä.

EIT Digitalin akateemisista koulutusohjelmista on tänä aikana valmistunut yli 2300 innovatiivisuuteen ja yrittäjyyteen koulutettua opiskelijaa. Yli 200 tohtoriopinnäytetyötä on valmistunut yhteistyössä teollisuuden kanssa.

EIT Digitalin pääkonttori sijaitsee Brysselissä ja sen toimipisteet sijaitsevat Tukholman ja Espoon lisäksi Amsterdamissa, Berliinissä, Bragassa, Budapestissa, Eindhovenissa, Lontoossa, Madridissa, Milanossa, Nizzassa, Pariisissa, Rennesissä, Trentossa ja San Franciscossa.

Kuvituskuva: Shutterstock