IoT-toimija hakee kasvua älytiloista

Oululainen IoT-tuotekehitystalo Haltian vie päätökseen yhdeksän miljoonan euron rahoituskierroksen vauhdittaakseen kasvavaa IoT liiketoimintaansa. Yritys odottaa nopeaa kansainvälistä kasvua IoT-toiminnalleen. Panostusalueita ovat erilaiset älykkäät tilat, WC:t ja tehtaat.

Uusin rahoituskierros vietiin päätökseen pääomasijoitusyhtiö Inventuren, työeläkeyhtiö Ilmarisen, pääomasijoitusrahasto Nordic Optionin ja SijoittajaPRO:n kautta saatujen yksityisten sijoittajien kanssa, mukaan lukien Head Invest.

Pari vuotta sitten Haltian uutisoi Lindströmin kanssa wc-tilojen käsipyyhelaitteiden kytkemisestä IoT-verkkoon.

”Tämä rahoituskierros on merkki siitä että strategiamme keskittyä tiettyihin IoT-alueisiin on ollut oikea.” Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä kertoo.

IoT-ratkaisujen käyttöönotto jatkaa kasvuaan ympäri maailman. Haltian aikoo jatkaa Leipälän mukaansa liiketoimintamme kasvattamista ja Thingsee IoT- ja myös uusien tuotteiden kehittämisellä sekä vahvistamalla yrityksen läsnäoloa kasvavilla kansainvälisillä markkinoilla.

Haltialla on yhteistyökumppaninaan jo useita isoja kansainvälisiä toimijoita, joista uusin on kiinteistö- ja toimitilapalveluntarjoaja ISS Group.

Yhteistyön myötä Haltian toimittaa IoT-alustan ja -laitteita ISS Groupin Suomen lisäksi myös muille alueille.

Kuvituskuva: Haltian Thingsee