Pohjoisen 6G Summit avautui koronan takia virtuaalisesti

Levin lumille suunniteltu 6G Summit jouduttiin toteuttamaan korona-viruksen takia  tällä kertaa virtuaalisena verkkotapahtumana.  Professori Matti Latva-ahon avaaman tapahtuman yhteydessä esiteltiin myös uusi 6G Waves-näköislehti alan suomalaistutkimuksesta.

Oulun yliopiston 6G Flagship-ohjelmaa esittelevässä lehdessä kerrotaan laajasti alan viimeisimmästä tutkimuksesta. Lehdessä nostetaan esille 6G-tutkimuksen nykytilanteen ja jatkon, esittelee kiinnostavimmat tutkimusaiheet sekä tietysti joukon ihmisiä 6G Flagshipin takana.

Englanninkielinen 6G Waves -lehti kertoo suomalaisesta 6G-tutkimuksesta, sen tärkeimmistä kehitysaskeleista ja tulevaisuudesta. Lehti tulee ilmestymään kaksi kertaa vuodessa, paperin lisäksi myös sähköisenä pdf-näköislehtenä. (LINKKI, pdf 15,4 Mt)

Alkusanansa lehteen ovat kirjoittaneet Ian Oppermann, 6G Flagshipin tieteellisen johtoryhmän puheenjohtaja, Juha Ala-Mursula, 6G Flagshipin hallituksen puheenjohtaja sekä professori Matti Latva-aho, 6G Flagshipin johtaja Oulun yliopistosta.

Uusi lehti tarjoaa myös katsauksen kaikkeen siihen, mitä on tapahtunut 6G-tutkimuksen käynnistämisen eli käytännössä toukokuun 2018 jälkeen.

Yksi merkittävimmistä asioista oli viime vuonna Levillä järjestetty maailman ensimmäinen 6G-huipputapaaminen 6G Summit, joka on poikinut monia uusia asioita 6G-kehtiykseen. Viimevuotisen konferenssin keskustelujen pohjalta julkaistiin esimerkisi yksityiskohtainen 6G white paper -tutkimusartikkeli. White paper toimi myös lähtölaukauksena 12 eri työryhmälle, jotka ovat valmistelleet siitä uusia white paper -artikkeleita, jotka tullaan julkaisemaan ensi kesänä.

Lisää: Oulun yliopiston professori Matti Latva-ahon 6G Summit 2020 -avajaispuhe verkossa 17.3.2020 (LINKKI, Youtube-video) ja 6G Summit 2020 -sivusto (LINKKI) sekä aiemman 2019 tapahtuman videolähetteet (LINKKI) 6G Flagshipin Youtube-sivustolla. Lisää 6G Flasgship -ohjelmasta ja 6G-teknolologioista voit lukea Uusiteknologia-lehden 1/2019-näköislehdestä (LINKKI).