Tosibox tukeutuu suosittuihin pilvipalveluihin

Oululainen Tosibox on lisännyt Hub-alustalleen tuen Amazonin Web Services (AWS)- ja Microsoftin Azure -pilvipalveluille. Tuki tulee seuraavan v2.4.1-ohjelmistopäivityksessä yhteydessä.

Uusi ratkaisu tulee saataville ohjelmistopohjaisena koostuen AWS- ja Azure-pilvipalveluja tukevasta  Virtual Central Lockista sekä hiljattain julkaistusta Lock for Containerista, joka mahdollistaa turvallisten yhteyksien integroimisen minkä tahansa OT-laitteen sisään.

Ratkaisu mahdollistaa kahdensuuntaiset yhteydet, eli sekä tietoturvallisen datan keruun että etäkäytön samalla ratkaisulla. Teknologia perustuu salattuun päästä-päähän -yhteyteen.Useat asiakkaat ovat jo pilotoineet jo Azure-tukea eri toimialoilla kuten vähittäiskaupassa, teollisuusautomaatiossa ja kiinteistöautomaatiossa.

“Monet asiakkaamme ovat siirtymässä pois datakeskuksista ja viemässä toimintansa pilveen, ja Tosibox haluaa tukea kaksisuuntaisen datankeruun kasvavaa tarvetta pilvipalveluissa. Huippuluokan ratkaisumme soveltuu yrityksille, jotka haluavat olla toimialansa etujoukossa yksinkertaisemmin ja älykkäämmin työskentelemällä,” sanoo Jarno Limnéll, Tosiboxin toimitusjohtaja (kuvassa).

Laajemminkin pilvipalvelut ovat yleistyneet merkittävästi viime vuosina. Esimerkiksi markkinatutkimuslaitos RightScale arvioi jo vuonna 2018 noin 96 prosentin yrityksistä hyödyntävän pilviratkaisuja.  Myös Gartner on ennustanut globaalin pilvimarkkinan kasvavan 17 prosentilla vuonna 2020, eli viime vuoden 227,8 miljardista dollarista 266,4 miljardiin.

Lisää: Tosibox (LINKKI) ja Virtual Central Lock (LINKKI) sekä aiemmat Tosibox-uutiset (LINKKI).