Pieni korttitietokone nopeasti käyttöön koteloineen

Komponenttijakelija Farnell on paketoinut Raspberry Pi 4 Starter Kit -tietokonesarjan oheistuotteineen helposti käyttöönotettavaksi rakennussarjaksi. Mukana on Model B- mallin korttikoneen lisäksi Multicomp Pro -lisäosia sekä pikaopas tietokoneen kokoamiseen. Tarjolla on myös ilmaiseksi Essential Raspberry Pi Tips -kirja.

Farnellin Raspberry Pi 4 Model B Starter Kit -paketissa on neljän gigavun LPDDR4 SDRAM-muistilla varustetun Raspberry Pi 4 -B -korttikone, virtalähde, 16 gigatavun luokan 10 microSD-kortti, johon on valmiiksi ladattu NOOB-käyttöjörjestelmän asennuspaketti sekä kaksi mikroHDMI -kaapelia ja valkoinen tai musta laitekotelo.

Uusi Essential Raspberry Pi Tips kirja tarjoaa ideoita Raspberry-sovellusten toteuttamiseen.

Aloituspaketin Pi 4 -malli B on Pi-malleista tehokkain versio Broadcomin neliytimisellä 64-bitin BCM2711 A72 -järjestelmäpiirillä.

Kortilla on kaksi mikro-HDMI-porttia (jopa 4Kp 60 UHD), MIPI DSI-näyttöportti, CSI-kameraportti ja stereoääniähtö, komposiittivideoportti, Gigabit Ethernet, kaksi USB 3.0, kaksi USB 2.0, WLAN 2.4GHz / 5.0GHz ja Bluetooth 5.0.

Lisälaitteiden liitäntää varten kortissa on 40-nastainen GPIO-laajennusväylä. Video-ominaisuuksina laite tukee H.265-dekoodaus (4Kp60) ja  H.264-dekoodaus (1080p60).

Käyttösähkö otetaan viiden voltin ja kolmen ampeerin USB C -virtalähteellä. Lisäksi voidaan hyödyntää lähiverkkokaapelin kautta sähköä PoE HAT -lisäkortin avulla.

Lisää: Farnell (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI) ja Essential Raspberry Pi Tips kirja (LINKKI) sekä aiemmat Raspberry-korttiartikkelit Uusiteknologia.fi:ssä  ja Uusiteknologia-lehdissä (LINKKI).