Vuoden teknologiajohtajiksi teollisuuden digiosaaja ja kaiutinkehittäjä

Vuoden 2020 teknologiajohtajiksi on valittu teollisuusyritys Sandvikin tutkimus – ja teknologiajohtaja Jani Vileniuksen ja kaiutinvalmistaja Genelecin R&D-johtaja Aki Mäkivirta. Palkinnot jaettiin eilen CTO Forumissa, joka järjestettiin koronaviruksen takia nyt poikkeuksellisesti virtuaalisena.

Tämän vuoden teknologiajohtajan tunnustuspalkinnon jakoivat yhteistyössä Business Finland, Teknologiateollisuus ja Spinverse. Tunnustus annettiin suomalaisille teknologiaosaajille, jotka ovat vaikuttavalla työllään edistäneet yrityksensä kasvua ja innovaatioita.

Sandvikin tutkimus- ja teknologiajohtaja  Jani Vilenius (vas.) ja Genelecin tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Aki Mäkivirta.

Suurten yritysten sarjassa vuoden 2020 teknologiajohtajana palkittu kansainvälisen korkean teknologian teollisuuskonserni Sandvikin tutkimus- ja teknologiajohtaja Jani Vilenius (TkT) on toteuttanut työllään kaivosalan digitaalista muutosta kestävämmän tulevaisuuden edistämiseksi.

Vilenius on ollut mukana muun muassa akkukäyttöisten ja itseohjautuvien laitteiden tutkimushankkeissa ja kehittänyt Tampereen testikaivoksesta erinomaisen ja turvallisen uusien teknologioiden ja prototyyppien testausympäristön, joista hyötyvät niin asiakkaat kuin yhteistyökumppanit. Hän pyrkii raadin mukaan myös tuomaan alaa tunnetuksi seuraaville sukupolville tekemällä yhteistyötä teknisten oppilaitosten kanssa.

Pk-yritysten sarjassa vuoden teknologiajohtajaksi on nimitetty kaiutinvalmistaja Genelecin tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Aki Mäkivirta (TkT). Hänet tunnetaan maailmalla eräänä merkittävimmistä DPS-äänentoistojärjestelmien asiantuntijoista, monipuolisena teknologiajohtajana, alansa tutkijana ja asiantuntevana luennoitsijana.

’’Molempien yritysten kasvutarinat ovat esimerkillisiä ja palkitut johtajat edustavat kestävän teknologian kehittämisen huippuosaamista sekä innovatiivista tapaa toimia’’, vakuutti myös tuomariston puheenjohtaja Nina Kopola Business Finlandista.

Vuoden 2020 teknologiajohtajien tunnustuspalkintojen toisen sijan suurten yritysten kategoriassa saivat Mirkan Mats Sundell ja Wärtsilän Hannu Mäntymaa sekä pienten ja keskisuurten yritysten kategoriassa Samuel Myllykangas Blueprint Geneticsistä ja Jyri Öörni Merus Power Dynamics Oy:stä.

Lisää: Kaikki vuoden teknologiajohtajat 2011-2020 (LINKKI).