Suomalainen autojen konversiotekniikka sai kasvurahaa

Tamperelainen autojen etanolikonversiolaitteita kehittävä StepOne on kerännyt 2,7 miljoonaa euroa kasvurahaa suomalaisilta ja yhdysvaltalaisilta sijoitusrahastoilta. Myös yhtiön työntekijät ja alihankkijat osallistuivat rahoituskierrokseen. Haussa on lisää työntekijöitä ja Yhdysvaltain markkinat.

Suurin osa yrityksen liikevaihdosta tulee tällä hetkellä Ranskasta, jossa uusiutuvan etanolin käyttöön siirtymistä tuetaan monella eri tavalla. StepOne Techin seuraava askel on lähteä hakemaan huomattavaa, kasvua Yhdysvalloista.

Yhdysvaltain markkina on merkittävä, sillä Yhdysvalloissa on yli 200 miljoonaa ajoneuvoa, jotka sopivat yhteen yhtiön valmistaman teknologian kanssa.

Kansainvälisen kasvun lisäksi yhtiö aikoo panostaa tuotekehitykseen ja henkilöstöresursseihin. Tällä hetkellä StepOne Tech työllistää jo 20 henkeä sekä epäsuorasti useita henkilöitä suomalaisilla alihankkijoillaan.

”On mahtavaa, että voimme nyt työllistää yhä enemmän ihmisiä kotimaassamme ja samalla vaikuttaa entistä vahvemmin liikenteen päästöjen alentamiseen globaalisti”, iloitsee yhtiön toimitusjohtaja Tuomo Isokivijärvi.

Vuonna 2012 perustettu StepOne Tech Oy valmistaa autoihin bioetanolia hyödyntäviä eFlexFuel-etanolikonversiolaitteita liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 1,8 miljoonaa euroa.