Enedolta virtalähteitä hengityskoneisiin

Tehoelektroniikkaa  Suomessa suunnitteleva Enedo on saanut 70 000 virtalähteen tilauksen hengityskoneisiin ja hapettimiin. Euroopasta ja Yhdysvalloista saadun tilauksen arvo on 1,6 miljoonaa euroa. Lisäksi Eforena aiemmin tunnettu Enedo kertoo toimittavansa myös sairaaloiden varavirtajärjestelmiä.

Suomalaistaustaisen Enedon virtalähteet ovat tärkeä osa hengityskoneiden ja kehonulkoisten hapettimien tuotantoa. Näitä rakennetaan tällä hetkellä erityisesti maihin, joissa on koronakriisin vuoksi pulaa kyseisistä laitteista.

”Olemme täydellä sydämellä mukana palvelemassa terveydenhuollon tarpeita tuotteidemme avulla, ja tällä tavoin osaltamme auttamassa koronaviruksen vastaista taistelua” kertoo Enedon toimitusjohtaja Vesa Leino.

Leinon mukaan yrityksen mahdollisuudet reagoida nopeasti kasvavaan kysyntään on seurausta monien vuosien tiiviistä yhteistyöstä alan toimijoiden kanssa.

’’Uudet tilaukset auttavat meitä myös lieventämään mahdollista epävarmuutta muiden tuoteryhmiemme kysynnässä’’, kertoo Enedon toimitusjohtaja Vesa Leino.

Aiemmin Eforena tunnettulla Enedon on teholähteiden lisäksi lisäksi ledi- ja tehojärjestelmäyksiköt.

Viime vuoden lopulla yritys luopui matkapuhelinverkkojen tukiasemien teholähteistö myymällä toiminnot kiinalaiselle Shenzen Kexin Communications Technologies -yhtiölle.

Enedon pääkonttori ja suunnittelua on Suomessa sekä Italiassa ja myyntiä Yhdysvalloissa.  Se on pörssinoteerattu Helsingissä ja tehdas sijaitsee Tunisiassa. Kaikkiaan yrityksessä on 394 henkilöä.