Nämä viisi tiimiä ovat ehdolla insinööripalkinnon saajiksi

Vuoden 2020 suomalaisen insinöörityöpalkinnon finalistit on julkistettu. Ne ovat Sensible 4:n robottibussin, Valmetin monitelakalanterin, ABB:n ruoripotkurin, Sandvikin porausjärjestelmän ja CH-Bioforcen biomassan erottelumenetelmän kehittäjätiimit. Viime vuonna palkinnon sai piensatelliittien kehittäjätiimi.

Vuodesta 1980 jaetun suomalainen insinöörityöpalkinto nostaa esiin luovia ja omaperäisiä ideoita, jotka tuovat teorian käytäntöön.  Ne ovat edistäneet myös osaltaan suomalaista teknillistä osaamista ja osaamisen kaupallistamista.

’’Ehdolla olevat insinöörityöt ovat tekniikan tekijöiden tiimityön, osaamisen ja luovuuden tulosta. Ne osoittavat, että tekniikan avulla voidaan ratkaista mahdottomaltakin tuntuvia ongelmia, sanoo TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

Kuka tahansa sai alkuvuodesta ehdottaa palkinnon saajaa. Lopullisen päätöksen voittajasta tekevät TEKin ja TFiF:in hallitukset. Palkinto jaetaan näillä näkymin kesäkuussa, ellei koronatilanne vaadi tilaisuuden siirtämistä myöhemmäksi. Palkintosumma on 30 000 euroa.

Tekniikan akateemiset TEK ja Tekniska Föreningen i Finland TFiF jakavat Suomalaisen insinöörityöpalkinnon vuosittain henkilölle tai työryhmälle ansiokkaasta innovaatiosta ja käytännön soveltamisesta.

Lisää: Suomalainen insinöörityöpalkinto 2020 -finalistit (LINKKI) ja aiemmat palkitut 1980-2019 (LINKKI) sekä Uusiteknologia.fi:n artikkelit (LINKKI).

Kuvituskuva: Klaus Welp

Päivitetty