Piilaaksolaisyritys osti suomalaista IoT-osaamista

Piilaaksolainen teknologiayritys Skylo Technologies on ostanut kotimaisen ohjelmallisen IoT-tukiasematekniikan kehittäneen Raniot Technologiesin. Aalto yliopiston Startup Centeristä ponnistanut startup-yritys perustettiin vasta kaksi vuotta sitten.

Toimitusjohtaja Marko Keskinen, Raniot Technologies.

Espoolainen startup-yritys Raniot Technologies on kehittänyt ohjelmistopohjaisen teollisen tukiaseman, jonka avulla teollinen IoT-laitteiden ja antureiden välinen kommunikaatio voidaan toteuttaa langattomasti ja skaalautuvasti.

Neljä viidestä suomalaisyrityksen perustajista siirtyy osaksi yhdysvaltalaista Skylon organisaatiota ja Suomen yksikköä. Yhdysvaltalaisyritys aikoo hyödyntää espoolaisosaajien tekniikoita muun muassa satelliittipohjaisissa IoT-ratkaisuissa.

Uusi yritysinfrastruktuuri tarjoaa myös uusia mahdollisuuksia. Raniot aikoo nyt rekrytoida uusia työntekijöitä. ’’Suunnitelmissa ottaa neljä uutta tekijää syksyyn mennessä”, yrityksen toimitusjohtaja Marko Keskinen sanoo.

Raniotin syntyi Aalto yliopiston Startup Centerin vauhdittama ja yrityksen viidestä perustajasta kolme ovat Aalto-yliopisto -taustaisia tekniikan tohtoreita.

”Aalto Startup Center oli meille tärkeä ponnahduslauta ja näemme sen tekemän työn ehdottoman tärkeänä auttamaan aloittavia yrityksiä saavuttamaan sellaisia tuloksia, kun me olemme onnistuneet perustamisen jälkeen saavuttamaan”, Keskinen kiittelee.

Lisää: Raniot Technologies (LINKKI) ja muita Aalto Startup Centerin yrityksiä (LINKKI).

TAUSTAA: Aalto Startup Center on yrityskiihdyttämö korkeintaan kolmen vuoden ikäisille ja erityisesti teknologian alan startup-yrityksille. Kiihdyttämö hyödyntää Aalto-yliopiston tarjoamaa poikkitieteellistä osaamista muotoilusta, liiketoiminnasta ja teknologiasta sekä yliopiston osaamista ja verkostoja. Tällä hetkellä Aalto Startup Centerissä on noin 40 yritystä, joista 10 toimii avaruusteknologiaan erikoistuneen ja Aalto Startup Centeriin kuuluvan Esa Bic Finlandin alla. Lisää: Startup Center (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock