Verkkokauppoja perustetaan ennätystahtia

Korona-viruksen sysäämänä verkkokaupan kasvulle ei näy loppua. Myös aikaisemmin verkkokauppaan siirtymistä harkinneet yritykset ovat nyt heränneet horroksesta. Verkkokauppaa käydään nyt matkalippujen ja tietokoneiden lisäksi myös päivittäistuotteissa.

Vähittäiskaupan yritykset ovat nyt kovassa paineessa ja tämä on selkeästi sysännyt isot massat perustamaan verkkokauppoja.  Suomalaisen nettikaupparakenteita tarjoavan MyCashflow’n liiketoimintajohtaja Pekka Juntunen kertoo kovista kasvuluvuista alalla.

Muutoksia myös asenteissa. Tällä hetkellä verkkokauppoja perustavat yritykset kaikilta toimialoilta. Aikaisemmin esim.ravintolat perustivat verkkokauppoja harvemmin, mutta nyt tilanne on toinen.

”Palvelumme kautta on perustettu alkuvuoden aikana jo yli 1000 uutta verkkokauppaa. Parhaina päivinä uusia kauppoja on perustettu jopa 50 kappaletta. Konseptimme mahdollistaa verkkokauppojen nopean ja sujuvan perustamisen. Osa asiakkaistamme on saanut kaupan julkaistua alle puolessa päivässä”, Pekka Juntunen kertoo

Myös palvelun liikennemäärät ja verkkokauppojen myynnit ovat kovassa kasvussa.

”Tällä hetkellä tilanne näyttää todella hyvältä. Verkkokauppojen kokonaismyynti on kasvanut myös rajusti. Volyymit ovat kasvaneet 100 % alkuvuodesta. Eikä tahti näytä hidastuvan, vaan myyntiennätyksiä rikotaan viikko viikolta. Esimerkiksi ruoan verkkokaupoissa tahti on todella hurjaa. Joidenkin tuotekategorioiden myynti on jopa viisinkertaistunut”, MyCashflow’n Juntunen toteaa

Juntunen uskoo myös verkkokauppojen määrän jatkavan kasvuaan lähitulevaisuudessa. ’’Tuntuu, että nyt verkkokauppa otetaan tosissaan ja myös aikaisemmin kaupan avanneet ovat ruenneet tosissaan kehittämään oman verkkokaupan kehittämistä ja omaa liiketoimintaansa” Juntunen toteaa

TAUSTAA: Suomalainen Pulse247 Oy on verkkokaupan asiantuntijayritys, joka on kehittänyt yli 2000 yrityksen hyödyntämän MyCashflow-verkkokauppapalvelun.