Koneen älyhissille neljä Red Dot -muotoilupalkintoa

Koneen hiljattain lanseeratut uudentyyppiset DX-sarjan hissit ovat voittaneet neljä palkintoa arvostetussa Red Dot Award: Product Design 2020 -kilpailussa. Hissien sisustusvalikoima ja digitaalisen kokemuksen hissikonsepti palkittiin muotoiluratkaisuistaan, innovatiivisuudestaan ja älykkäistä elementeistään.

Palkittu Koneen DX on valmistajan mukaan maailman ensimmäinen digitaalisilla tietoyhteyksillä varustettu hissisarja. Sen teknologia, muotoilu ja design-valikoima, uudet materiaalit, sovellukset ja palvelut mahdollistavat täysin uudenlaisen käyttäjäkokemuksen.

Lisäksi hissien uudet materiaalit, kuten tahroja ja naarmuja ehkäisevät pinnat sekä antibakteeriset pinnat, helpottavat laitteiden puhtaanapitoa ja edistävät ympäristön terveellisyyttä. Ne täyttävät myös vastuulliset BREEAM- ja LEED-järjestelmien vaatimukset ympäristösertifioinnille.

Hissien dynaamisilla näytöillä voidaan tehostaa viestintää rakennuksissa, ja ääni- sekä valaistusratkaisuilla voidaan muuttaa hissien tunnelmaa ja sisustusta. Koneen DX -sarjan ansiosta asiakkaat voivat mukauttaa ja päivittää hissikokemusta tarpeen mukaan rakennuksen koko elinkaaren ajan.

Lisää: Uusiteknologia.fi:n aiempi uutinen Koneen DX-älyhisseistä (LINKKI).

TAUSTAA: Ensimmäiset Red Dot -muotoilupalkinnot jaettiin jo vuonna 1955. Kilpailu on vakiinnuttanut asemansa maailman suurimpien ja arvostetuimpien muotoilukilpailujen joukossa.  Red Dot -palkintoja jaetaan kolmessa sarjassa: Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Brands & Communication Design ja Red Dot Award: Design Concept.

Tänä vuonna Product Design -kilpailuun osallistui yli 6 500 tuotetta 60 maasta, mikä oli enemmän kuin koskaan aiemmin.  Red Dot- palkinnon on saanut vuosien varrella  myös kymmeniä suomalaisyritysten tuotteita tietoliikennetekniikasta koneisiin ja laitteisiin. Kone on saanut  Red Dot -muotoilupalkinnon myös vuosina 2016, 2015, 2014 ja 2012.

Kuva: Kone