Tehokkaaseen mikro-ohjaimeen uudet turva- ja kosketustoiminnot

Microchip on esitellyt uuden supolven AVR-mikro-ohjainperheen, jossa on panostettu erityisesti turvatoimintoihin ja kosketusohjaukseen. Ensimmäinenä saataville tullut piirimalli on AVR128DA6, joka tarjoaa tuen kapasitiiviselle ohjauspaneleille.

Microchipin AVR DA MCU -ohjainpiiri tarjoaa reaaliaikaisen ohjauksen, liitettävyyden ja käyttöliittymän toteuttamisen yhdellä piirillä. Piiri mahdollistaa 24 megahertsin kellotaajuuden koko syöttöjännitealueella. Piiriperhe pysty tarjoamaan maksimissaan 128 kilotavua flash-muistia, 16 kilotavua RAM- ja 512 tavun EEPROM-muistia.

Piiriperhe sisältää myös integroituja turvatoimintoja. Niihin kuuluvat muun muassa luotettava käynnistyksen nollaus, käyttöjännitteen mittaus ja ilmaisin käyttöjännitteen putoamisellle. CRC-koodi varmistaa myös flash-muistissa olevan sovelluskoodin eheyden.

Uutuuspiirissä Microchip käyttää omaa turvaluokittelua (Functional Safety Ready) piireihin. Ne sisältävät myös uusimmat turvaominaisuudet ja joita tukevat turvallisuusoppaat, vikatilat, tehosteet ja diagnostinen analyysi (FMEDA) -raportit sekä joissain tapauksissa diagnoosiohjelmisto.

Ensimmäinen AVR128DA6 sisältää myös ytimillä riippumattomia ohjelmoitavia oheislaitteita ja kapasitiivisen kosketuksen tuen. Se tarjoaa jopa 46 omakapasitanssia ja 529 keskinäistä kapasitiivista kosketuskanavaa.

Piiriin integroitu kosketusohjain ( Peripheral Touch Controller) tukee kosketusnäytön painikkeita, liukusäätimiä, pyöriä, kosketuslevyjä, pieniä kosketusnäyttöjä sekä eleiden hallintalaitteita, joita käytetään monissa kuluttaja- ja teollisuustuotteissa ja ajoneuvoissa.

Piiri tarjoaa analogisiin liitäntöihin 12-bittisen differentiaalinen ADC:n, mutta myös 10-bittisen DAC:n, analoginen komparaattorit ja nollarajatunnistin.

Laitteistokehittäjälle on tarjolla MPLAB PICkit 4, MPLAB SNAP, Atmel ICE ja AVR128DA48 Curiosity Nano -kehityskortit. Ohjelmistotuki sisältää Microchipin MPLAB X-, MPLAB Xpress- ja Atmel Studio -kehitysympäristöt sekä GCC-, XC8- ja IAR Embedded Workbench -kääntäjät. Niistä XC8-kääntäjän toiminnallinen turvallisuussertifioitu versio on saatavissa Microchipin Functional Safety Ready -ohjelman kautta.

Lisää: Microchip (LINKKI), AVR128DA6-tuotetieto (LINKKI), Microchip Functional Safety Ready -turvaluokitus (LINKKI) sekä  jakelijat (LINKKI).