Huawei Analyst Summit 2020: tekoälystä saumaton kokemus

Huawei aikoo keskittyä saumattoman tekoälykokemuksen rakentamiseen avatessaan tulevaisuudessa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Yritys kokosi äskettäin Shebzheniin joukon analyytikkoja keskustelemaan  alan trendeistä, innovaatioista ja ekosysteemien kehittämisestä.

Huawei Analyst Summitin teemana oli ”saumaton tekoälyelämä’’, josta Huawei käyttää strategiastaan termiä 1+8+N Seamless AI Life. Siinä ”+” viittaa lyhyen kantaman yhteysteknologiaan, joka yhdistää kaikki älylaitteet ja ohjelmistot toisiinsa saumattomasti ja mahdollistaa ominaisuuksien jakamisen kaikille laitteille eri käyttötilanteissa.

Haluamme mullistaa kuluttajakokemuksen laitteiden välisillä yhteyksillä, jaettujen ominaisuuksien hyödyntämisellä ja sisältöjen ja palvelujen synkronoinnilla 1+8+N -strategian mukaisesti eri laitteiden välillä”, kertoi Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön strategiajohtaja Shao Yang (kuvassa oikealla).

Huawei jatkaa tekoälyn lisäksi myös isoja panostuksia muihinkin avainteknologioihin, mukaan lukien 5G, mutta myös Huawei Shareen eli hajautettu käyttöjärjestelmään ja Huawei Assistan -verkkoapulaiseen.  Googlen Play -kaupan sijasta Huawein aikoo käyttää edelleen omaa Huawei Mobile Services (HMS)-palveluaan.

Tapahtumassa Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön ohjelmistokehitysosaston johtajan, Wang Chenglun mukaan tulevaisuuden älylaitteet kehittyvät yhä verkottuneempaan suuntaan, jossa joustava ominaisuuksien jakaminen ja älypuhelimet ovat keskiössä.

Wang Chenglun (kuvassa) mukaansa tämä asettaa uusia haasteita käyttöjärjestelmille, kun turvallisen käytön ja yhteyksien lisäksi niiden on kyettävä jakamaan laitteiden resursseja ja ominaisuuksia myös kolmannen osapuolen laitteet kattavassa ekosysteemissä.

Jaettujen ominaisuuksien avoimuus tuo uusia liiketoimintamahdollisuuksia toimialalle. Laitteistovalmistajien näkökulmasta tämä tekee ohjelmistojen ja laitteiden yhteensovittamisesta helpompaa, mikä näkyy laitteiden korkeampana käyttöasteena. Ohjelmistokehittäjille tämä tuo Huawein mukaan kustannussäästöjä, kun yksi ohjelmistoversio riittää useammalle eri laitteelle.

Huawei työskentelee ohjelmistokehittäjien ja kumppanien kanssa ympäri maailman rakentaakseen HMS-ekosysteemiä ja tuodakseen uusia mobiilipalveluita ja sisältöjä Huawei-käyttäjien saataville. Huawein mobiilipalveluihin on rekisteröitynyt maaliskuuhun mennessä jo 1,4 miljoonaa ohjelmistokehittäjää.

Yhtiö tarjoaa kehittäjille kehittähille integroidun kehitysympäristön (IDE) työkaluja, jotka tukevat yhden kanavan globaalia jakelua kaikille laitetyypeille. Aiheesta tapahtumassa puhui Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön kuluttajapilvipalveluiden johtaja, Eric Tan. Huawei avaa esimerkiksi ohjelmistokehittäjille ns.  ”piirisarja-laite-pilvi” -työkalunsa, jotka sisältävät HMS Core Kit -paketteja, mukaan lukien Account Kit, In-App Purchase Kit, Machine Learning Kit, HiAI Kit ja Camera Kit.

Lisää: Huawei Analyst Summit 2020 keynote-puheenvuorot ja QA-paneeliosuus youtube-verkkovideona (LINKKI).

Kuvituskuva: Huawei