Autotehdas lomauttaa – ei akkutuotannosta

Valmet Automotive on antanut neuvotteluesityksen henkilöstön tilapäisestä vähentämistarpeesta Uudenkaupungin autotehtaalla. Vain akkupakettien tuotanto Nokian entisessä kännykkätehtaassa Salossa on lomautustoimien ulkopuolella.

Koronan vaikutukset näkyvät jo toistamiseen Valmet Automotiven toiminnassa. Maaliskuussa autotehtaan osien saannissa oli ongelmia ja väkeä lomautettiin 90 päiväksi. Tehdas oli keskeytyksissä myös lyhyen aikaa.

Valmet Automotiven uusimmat lomautukset eivät kohdistu  Salossa sijaitsevaan akkupakettien valmistukseen. Kuva: Valmet Automotive, Salo.

Maaliskuussa myös akkutehtaalle julkistettiin omat yt-neuvottelut 90 päivän lomautuksista komponenttien saannin ja tilauskannan vähenemisestä.

Nyt koronapandemia on heikentänyt laajemmin autojen myyntiä, joten tuotantoa pitää yhtiön mukaan sovittaa. Vaikka ennustaminen on vaikeaa, yhtiö ei usko tilanteen palaavan koronakriisiä edeltäneelle tasolle vuoden 2020 aikana.

Yritys  harkitsee tiedotteen mukaan toimenpiteiksi toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia, joissakin tehtävissä myös määräaikaisia lomautuksia. Irtisanomiset eivät kuulu vaihtoehtoisiin toimenpiteisiin.

Sopeutustarve koskee Uudenkaupungin tehtaan kaikkia henkilöstöryhmiä. Määrä on enintään 1080 tehdashenkilöä ja 130 toimihenkilöä tai ylempää toimihenkilöä. Vain Salon akkutuotanto ei ole mukana sopeutusneuvotteluissa.

Lisää: Aiemmat Valmet Automotivea koskeneet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuva: Valmet Automotive