Uusia kehitystyökaluja RISC-V-prosessoreille

Berkeleyn yliopistossa kehitetty RISC-V-arkkitehtuuri on saanut työkaluvalmistajat aktiivisiksi. Uusimpinan IAR Systems ja Green Hills ovat julkaisseet kehittäjätyökalupaketit RISC-V-prosessoreja varten.

Green Hills

RISC-V-prosesorien ja ekosysteemin nopea tarjonta on lisännyt ammattitason kehitystyökalujen tarvetta ainakin niille kehittäjille, joille esimerkiksi Arduino IDE lisäosilla tai itse käyttöön viritettävä komentoriviltä toimiva GCC eivät ole riittäneet.

Yhdysvaltalaisen Green Hills -sovelluskehitystyökalut tukevat sekä 32-bittisiä että 64-bittisiä RISC-V-arkkitehtuureja. Ne tarjoavat yrityksen MULTI-integroidun kehitysympäristön, optimoivan C/C++ -kääntäjän, ohjelmallisen prosessoriemulaattorin, moniytimisen järjestelmän virheenjäljityksen ja  Green Hills Probe JTAG-anturituen.

Green Hills -kääntäjät tukevat ISO / IEC 14882: 2011 (C ++ 11), ISO / IEC 14882: 2014 (C ++ 14) ja ISO / IEC 14882: 2017 (C ++ 17). Näiden standardien lisäksi ympäristö tukee sulautettuja C ++- ja GNU C / C ++ -laajennuksia.

Green Gillsin kääntäjä tukee RISC-V:n erillistä etuoikeutettua käskyjoukkomääritystä sekä käyttäjät voivat lisätä omia RISC-V-ohjeitaan käännökseen. Ohjelmistojen virheiden estämiseksi RISC-V-sovelluksissa on mahdollista hyödyntää MISRA 2004:n ja MISRA 2012:n integroitua MISRA C / C ++ -sovelluksen tarkkailijaa sekä staattista lähdekoodin DoubleCheck-analysaattoria.

IAR Systems

Ruotsalaistaustainen IAR Systems ja prosessorivalmistaja GigaDevice kertoivat tekevät myös yhteistyötä tuodakseen sulautettuja aiempaa nopeammin RISC-V-ratkaisuja markkinoille.

IAR:n ja GigaDevicen yhdessä tarjoama kokeilusarja koostuu IAR Embedded Workbench -ohjelmistonkehitysympäristöstä RISC-V:lle ja GigaDevices yrityksen GD32VF103-prosessoriin pohjautuvasta prosessorikortista.

IAR Systems tarjoaa C/C++ -kääntäjän ja virheenjäljityksen työkaluketjun IAR Embedded Workbench-sovelluskehitysympäristöön integroituna. Lisäksi virheenjäljitystoiminnot sisältää debuggerin simulaattorilla ja laitteistotuella. Mukana on myös palvelu- ja tukipaketti.

Lisää:  Green Hills products for RISC-V (LINKKI) ja IAR RISC-V Tools (LINKKI) ja Uusiteknologia.fi:n aiemmat RISC-V-uutisjutut (LINKKI).

Aloituskuva: Green Hills