Vaisala nimitti uuden toimitusjohtajan

Vaisalan hallitus on nimittänyt Nokialla toimineen Kai Öistämön konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi. Öistämö aloittaa Vaisalassa lokakuun alusta. Nykyinen toimitusjohtaja Kjell Forsén jää eläkkeelle vuoden 2020 loppuun mennessä.

Nokiassa aiemmin pitkään toiminut Kai Öistämö siirtyy Vaisalaan nyt yhdysvaltalaisesta InterDigitalista, jossa hän on toiminut operatiivisena johtajana vuodesta 2018 lähtien ja ennen sitä hallituksen jäsenenä.

Öistämö on työskennellyt Nokian lisäksi aiemmin myös pääomasijoitusyhtiö Siris Capital Groupissa. Hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta.

Nykyinen toimitusjohtaja Kjell Forsén lopettaa 14 vuoden jälkeen Vaisalan toimitusjohtajana ja jää 62-vuotiaana eläkkeelle vuoden 2020 loppuun mennessä. Forsén keskittyy loppuvuoden aikana tukemaan toimitusjohtajan vastuiden sujuvaa siirtoa Öistämölle.

Kuva: Kai Öistämö  ja Vaisan uusi Indigo 520 ‑mittaähetin.