3D-tulostukseen uusi polypropyleenimateriaali

Tulostinvalmistaja HP on kehittänyt saksalaisen Basfin kanssa uuden polypropyleenimateriaalin, joka sopii myös 3D-tulostettujen lopputuotteiden materiaaliksi esimerkiksi autoteollisuuden ja lääketeollisuuden sekä kuluttaja- ja teollisuustuotteiden ja -osien valmistukseen.

Uusi 3D High Reusability PP tarjoaa HP:n mukaan samat mahdollisuudet kuin tavalliset PP-materiaali. Se sietää hyvin kemikaaleja, ei ime juurikaan kosteutta ja on erittäin kestävää, mikä tekee siitä sopivan materiaalin esimerkiksi putkistoihin, nestejärjestelmiin ja säiliöihin.

Esimerkiksi autonvalmistajat voivat käyttää samaa PP-materiaalia prototyyppeihin ja lopputuotteiden valmistukseen niin auton sisustuksessa, kuoressa kuin konepellin allakin.

Uuden 3D High Reusability PP -materiaalin kerrotaan vähentävän tuotannon hukkaa ja jätettä, sillä ylijäämäjauhe pystytään käyttämään täydellisesti uudelleen. PP-materiaali toimii HP:n Jet Fusion 5200 3D -malliston tulostimissa.

HP kehittää Basfin lisäksi uusia käyttökohteita PP-materiaalille yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa, joihin lukeutuvat muun muassa Extol, GKN Powder Metallurgy /Forecast 3D, Henkel, Oechsler, ja Prototal.

Myös meneillään oleva koronavirus/COVID-19 on luonut uusia tehtäviä 3D-tulostamiselle. HP:n 3D-ryhmän johtoon kuuva  Ramon Pastorin mukaan yritys  on tulostanut yhdessä kumppaniensa kanssa jo yli 2,3 miljoonaa osaa pandemian tarvikepulan paikkaamiseksi, paikallisen tuotannon tehostamiseksi ja terveydenhuollon ammattilaisten auttamiseksi.

Lisää: HP (LINKKI)

Kuva: Uutta polypropyleenimateriaalia voidaan hyödyntää HP:n Fusion Jet 5200 -laitteissa.