Anturi valvoo muistien lämpötilaa

Renesasin TS5111-anturia voidaan käyttää valvomaan tietokoneiden ja sulautettujen muistiratkaisujen lämpötilaa DIMM-tyyppisissä DDR5-muistimoduleissa tai SSD-levyasemissa ja tietoliikennelaitteissa. Anturin koko on 0.8 x 1.3 mm ja sitä on saatavissa kuusipalloisessa WLCSP-BGA-kotelossa.

Uuden anturin avulla lämpötila voidaan mitata mahdollisimman lähellä muistipiirejä. Sen avulla muistit ja muut lämpötilaherkät laitteet voivat toimia suurimmalla teholla ilman ylikuumenemisen vaaraa.

Toimintaa voidaan ohjata lämpötila-takaisinkytkentään perustuvassa säätösilmukassa.

Uuden TS5111-piirin tehtävä on tarjota tarkka lämpötilalukema järjestelmästä, ilmoittaen merkkisignaaleilla, kun lämpötila ylittää ohjelmoitavat raja-arvot. Sen ohjaaman voidaan vähentää lämpöä säätämällä esimerkiksi DRAM-muistien virkistystaajuutta ja jäähdytystuulettimen kierroslukua.

Renesasin TS5111 on uusin ratkaisu DIMM-tyyppisten DRAM-muistikampojen piireissä, joita ovat myös rekistereillä varustettu kellosignaalipiiri 5RCD0148HC1, tehonhallintapiiri P8900 sekä osoitteenmuunnos- ja signaalien havainnointipiiri SPD5118.

Anturipiirissä on liitännät I2C- ja SMBUS-väylille sekä uudelle I3C-liitännälle 12,5 MHz:n siirtonopeuteen asti. Anturi on yhteensopiva sarjamuotoisen JEDEC JESD302-1-liitäntämäärittelyn kanssa.

Lisää: Renesas (IDT, LINKKI), tuotetieto TS5111 (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).