Korona siirsi Tampereen alihankintamessut – virtuaaliosuus uutta

Tampereen Alihankinta- ja sen startup-Heat-osuus siirtyy korona-pandemian ja matkustusrajoitusten takia järjestettäväksi syyskuulta vuoden lopulle. Uusi ajankohta on 8.–10.12.2020 ja paikkana tuttu Tampereen messu- ja urheilukeskus.

Vuosittain Tampereella syyskuussa järjestettäville Alihankinta-messuille osallistuu 20 000 messuvierasta noin 30 maasta ja 1000 näytteilleasettajaa yli 20 eri maasta. Nyt syyskuu katsottiin tulevan liian nopeasti pandemian takia.

Messuista vastaavan projektipäällikkö, viestintäjohtaja Tanja Järvensivu mukaan esimerkiksi osassa yrityksistä on vielä alkusyksystä voimassa matkustusrajoituksia, joten senkin osalta joulukuu on ajankohtana parempi.  Hänen mukaansa on huomattava myös , ettei toistaiseksi ole tietoa, milloin maailmalla matkustusrajoituksia laajamittaisemmin puretaan.

Ajankohdan muutoksesta huolimatta tapahtuman valmistelut jatkuvat normaalisti ja myös aiemmin julkistettu teema, Datasta bisnestä, sekä ohjelma ja kumppanuudet toteutuvat järjesttäjien mukaan suunnitelmien mukaisesti joulukuussa. Lisäksi osa messujen ohjelmasisällöstä tullaan nostamaan esille myös virtuaalisessa muodossa varsinaisen tapahtuman rinnalle.

Lisää: Päivitetty hitec-messulista 2020-2021 (LINKKI).

Kuva: Tampereen messut