Bittiumin uusin tietoturvapuhelin

Bittiumin uusi tietoturvapuhelin Tough Mobile 2C on tulossa suomalaisten viranomaisten ja turvallisuusorganisaatioiden käyttöön. Uuden mallin avulla voidaan käyttää myös tulevan Virve 2.0:n kaltaisia palveluita.

Erikoisverkkojen tekniikkaa toimittava Virve Tuotteet ja Palvelut on laajentanut tuotevalikoimaansa Bittiumin tuotteilla. Näin yritys pystyy toimittamaan  ratkaisuja, jotka sisältävät uuden sukupolven tietoturvalliset laitteet ja niihin liittyvät oheispalvelut, kuten ylläpidon ja huollon. Esimerkiksi  yhdistämällä Bittiumin Tough Mobile 2 -älypuhelimen ja Airbusin Agnet 500 -sovelluksen asiakas pääsee käyttämään Virve 2.0:n kaltaisia palveluita tietoturvallisesti jo nyt.

”Bittiumin valmistamat älypuhelimet on suunniteltu viranomaiskenttään, mutta laitteita voi suositella myös yksityisen sektorin toimijoille, jotka arvostavat tietoturvaa ja toimintavarmuutta. Näitä käyttämällä on mahdollista esimerkiksi striimata liikkuvaa kuvaa ja viestiä ryhmän kesken turvallisella tavalla”, sanoo Virve Tuotteet ja Palvelut Oy:n tekninen asiantuntija Toni Leppänen.

Vuonna 2007 perustettu Virve Tuotteet ja Palvelut myy ja huoltaa Tetra-viranomaisverkkoihin soveltuvia päätelaitteita sekä lisävarusteita. Yritys on Airbus-radiopäätelaitteiden valtuutettu myynti- ja huoltopiste Suomessa. Yhtiön asiakkaita ovat muun muassa Puolustusvoimat, Poliisi, Tulli, pelastustoimi, sosiaali- ja terveyssektori, Hätäkeskuslaitos, Rajavartiolaitos sekä muita valtion ja kuntien toimijoita. Yritys on Millog Oy:n tytäryhtiö.

”Jälleenmyyntisopimus Bittiumin kanssa täydentää erinomaisesti kriittisen kommunikaation tarjontaamme ja on luonteva osa valmistautumista tulevaan teknologiamurrokseen. Uskon, että Bittiumin tuotteet ovat vahvoilla, kun Virve 2.0 -verkkoa aletaan ottaa käyttöön”, kertoo Virve Tuotteet ja Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Manu Skyttä.

Kaksi käyttöjärjestelmää tuo helpotusta

Bittiumin Tough Mobile 2C-mallissa on aiemman mallin laitetason ja Android 9:n kerroksittaista tietoturvaa vahvistettu kaksoiskäynnistys–toiminnallisuudella. Yhdellä samalla alustalla voi toimia kaksi erillistä kovennettua käyttöjärjestelmää: luottamuksellinen ja yksityinen käyttöjärjestelmä.

Käyttäjä pystyy siirtymään käyttöjärjestelmien välillä kaksoiskäynnistys-toiminnallisuudella. Bittium tarjoaa myös Secure Suite-hallintaohjelmistoa, joka mahdollistaa muun muassa puhelinten ja sovellusten etähallinnan sekä salatun IP-pohjaisen tiedonsiirron.

Uusi Tough Mobile 2C on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Lisäksi yhtiö takaa valvotun ja turvallisen puhelinten valmistus- ja toimitusketjun asiakkaille. Myös puhelimessa käytetyt komponentti- ja ohjelmistoratkaisut ovat viranomaisasiakkaiden auditoitavissa.

”Uutuus on räätälöitävissä vastaamaan erilaisten yritysten ja organisaatioiden tietoturvatarpeisiin, laajentaen näin puhelimen käyttömahdollisuuksia entisestään”,  kertoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja.

Uuden mallin saatavuus ja käyttöikä ovat valmistajan mukaan  monia yleistason älypuhelimia merkittävästi pidempiä. Esimerkiksi tietoturvapäivitysten saatavuus on yrityksen mukaan huomattavasti parempi.

Lisää: Bittium (LINKKI), MTC2-tuotetieto (LINKKI) ja Virve Tuotteet ja Palvelut (LINKKI)

Päivitetty