Lisää analytiikkaa Ericssonin langattomiin teollisuusratkaisuihin

Analytiikkayhtiö SAS Institute liittyy mukaan Ericssonin Industry 4.0 -kumppaniohjelmaan, jossa kehitetään teollisuuteen langattomia IoT-ratkaisuja. Kasvualueena uusi Industry 4.0 kiinnostaa Ericssonin lisäksi kaikkia muitakin televerkkoyrityksiä Nokiaan ja Huaweihin.

Analytiikkayritys SAS kertoo tuovansa Ericssonin teollisuuden Industry 4.0 -ekosysteemiin data-analytiikan asiantuntemuksensa ja SAS Viya -ohjelmistonsa. Teollisuusyritykset etsivät paraikaa ratkaisuja, jotka voivat yksinkertaistaa tuotannon laitteiden kytkemistä verkkoon.

”Ericsson Industry Connect -yhteistyö johtaa tehokkaampaan ja turvallisempaan teollisuustuotantoon sekä itseoppiviin järjestelmiin, jotka mahdollistavat tuotannon ja prosessien kehittämisen ja optimoinnin ajan myötä. Sillä voidaan myös parantaa teollisuuden tuottavuutta,” toteaa SAS Institute Ruotsin toimitusjohtaja Ola Ringström.

Ericssonin teollisuusympäristöihin suunniteltu Industry Connect on langaton erillisverkko, joka tarjoaa luotettavan ja turvallisen peiton, laajan laitetiheyden ja ennustettavan viiveen. Siinä voidaan käyttää nykyisien 4G/LTE-tekniikoiden lisäksi pian uusia 5G-ratkaisuja.

”Ericssonin teknologiaan perustuvat matkapuhelinyhteysratkaisut antavat SAS Institutelle mahdollisuuden tarjota teollisuusasiakkaille tuottavuutta parantavan ratkaisun”, kertoo Thomas Noren, Ericssonin Head of Dedicated Networks.

Kumppanuus antaa viestintäpalvelun tarjoajille (CSP) ja järjestelmäintegraattoreille mahdollisuuden käyttää SAS Instituten data-analytiikkaratkaisuja osana Ericsson Industry Connect -sovellusta teknisessä plug and play -arkkitehtuurissa.

”Yksi Ericsson Industry Connectin ja SAS Instituten yhdistelmän eduista on, että analyyttisiä malleja on helpompi käyttää paikallisesti tehtaalla, pilviympäristössä tai niin kutsutussa edge-ympäristössä. Analyysiympäristö mukautetaan tarpeiden ja sovellusalueen mukaan”, sanoo SAS Instituten Advisory Industry Consultant Christer Bodell.

TAUSTAA: Ericsson Industry 4.0 -partneriohjelma on verkkoyhtiön väline ratkaisutoimittajille, jotka haluavat tarjota teknologiaansa osana yhtiön Industry 4.0 -ekosysteemiä.

Kuvituskuva: Ericsson / Audi