Suomalainen sykeosaaja myy laitelisenssit

Sporttianalytiikkaa kehittävä Firstbeat myy laitevalmistajille suunnatut lisensointitoiminnot paikannuslaitteita ja sporttikelloja valmistavalle Garminille.  Samalla yritys keskittyy voimallisemmin uuteen työhyvinvointiin ja huippu-urheilun ratkaisuihin.

Laitetoimittajiin keskittynyt liiketoiminnan osa-alue on ollut aiemmin osa Firstbeat Technologies Oy:tä, mutta yhtiöitetty myyntiä varten Firstbeat Analytics Oy:ksi.

Yrityksen ohjelmistoja käyttävät Suunnon lisäksi Sony ja Huawei. Myös ostaja Garmin on ollut yrityksen asiakas. Jäljelle jäävä Firstbeat aikoo panostaa myynnin jälkeen vahvasti kasvaviin työhyvinvointi- ja huippu-urheiluliiketoimintoihinsa.

”Huippu-urheilussa asiakkaamme ovat jo maailman huippuja: lukuisat NHL-, NBA- ja Valioliigajoukkueet käyttävät Firstbeat Sports -ratkaisuamme, tuoreimpia asiakkaitamme ovat mm. Liverpool FC ja Bayern München’’, kertoo Firstbeat Technologies Oy:n toimitusjohtaja Joni Kettunen.

Yritys haluaa hänen mukaansa kasvaa globaaliksi menestyjäksi myös työhyvinvointimarkkinoilla. Uusi Life-työhyvinvointipalvelu luvataan julkistaa kesän jälkeen. Tilaajapohjainen palvelu tulee hyödyntämään yrityksen tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa sykeanalytiikkaa.

Tuleva Firstbeat Life sisältää yrityksen mukaan erittäin tarkan mittalaitteen, kätevän mobiilisovelluksen työntekijälle sekä kattavat työkalut yritykselle työkykyjohtamiseen ja mahdollisuuden henkilökohtaiseen valmennukseen.

”Työelämän entisestään kiihtyvä muutostahti ja arjen hektisyys ovat nostaneet työtekijöiden hyvinvoinnin ja työkykyjohtamisen keskiöön. Alan markkinat kasvavat vauhdilla ja luotettaville, toimiville ratkaisuille on kysyntää”, Firstbeatin Kettunen uskoo.

Huippu-urheilupuolella Firstbeat kehittää jatkuvasti uusia ratkaisuja, jotka edistävät huippujoukkueiden ja -urheilijoiden harjoittelua ja suorituskykyä ja auttavat ehkäisemään loukkaantumisia. Äskettäin Firstbeat Sports täydentyi mobiilisovelluksella, joka tekee urheilijoiden etäharjoittelusta entistä tehokkaampaa ja optimaalisempaa.

Edistynyt etäharjoittelun seuranta on ollut erityisen arvokas tämän poikkeuksellisen kevään aikana, kun urheilijat ovat joutuneet harjoittelemaan omissa oloissaan. Tämä urheilijakeskeinen lähestymistapa tulee olemaan Firstbeat Sports -palveluiden ytimessä myös tulevaisuudessa.

Taustaa: Ensimmäinen Firstbeatin teknologiaa sisältävä tuote oli vuonna 2004 julkaistu suomalainen Suunto-sykemittari. Siihen integroitiin Firstbeatin kehittämä sykevaihteluun analyysiin perustuva malli kehon toiminnoista. Myöhemmin yrityksen tekniikkaa ovat Suunnon lisäksi käyttäneet älykelloissaan muun muassa Samsung, Garminin, Sony ja Huawei.

Kuvituskuva: Huawein sporttikellossa hyödynnetään Firstbeatin teknologioita.