Suomiteknologia tuli postimerkkeihin

Posti luottaa edelleen kirjeiden ja korttien voimaan, vaikka paketit taitavat olla jo yhtiön kuljetuksissa valtavirtaa. Perinteisten eläin- ja luonto-aiheiden lisäksi Posti julkaisi kesän alussa kuusi teknologia-alaan liittyvää postimerkkiä, joissa esitellään muutamien suomalaisten teknologiainnovaatioiden historiaa ja nykyisyyttä.

Susanna Rummun ja Ari Lakaniemen suunnittelemissa postimerkeissä esitellään kuusi kotimaista innovaatiota, jotka ovat saaneet mainetta myös maailmalla: Polar Electron sykemittari, ksylitoli, Rapalan vaappu, Abloy-lukko, jalankulkuheijastin ja talvirengas.

Made in Finland -merkkivihkossa on kaikkiaan kuusi kotimaan ikimerkkiä.  Vihko ja merkit näyttävät kuuden suomalaisinnovaation kehittymisen lisäksi myös ajankuvan ja muotoilun muutokset, suunnittelijakaksikko kertoo.

Made in Finland -postimerkkivihkon kannessa on lisäksi vuosijärjestetyksessä  kaikkien kuuden innovaatio n varhaisvaiheiden tuotekuvat Polar Electron sykemittariprotosta Abloyn vuosisadan alun riippulukkoon.

Varsinaisissa postimerkeissä esitellään kuitenkin tuotteiden nykyaikaiset versiot eri vuodenaikoina varhaiskeväästä talveen. Postilla on kaupan myös ensipäiväleimattuja kuoria, joissa ovat mukana myös uudet kuusi merkkiä. Ensipäiväkuori jutun aloituskuvana.

Lisää Suomiteknologia-aiheisista postimerkit (LINKKI) ja ensipäiväkuoret (LINKKI) Postin verkkokaupassa.